Scheidsrechter

Herk, P. van

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen maandag heeft SJZ Zaal 1 de eerste wedstrijd in de Topklasse van het landelijke zaalvoetbal gespeeld. Tegenstander was RS uit Rotterdam, de ongeslagen kampioen van het vorig seizoen.

RS heeft er voor gekozen om niet te promoveren naar de Eerste Divisie. Deze promotie heeft tot gevolg dat de contributie fors hoger uitpakt en dat de reisafstanden fors langer zouden worden. Voor de studenten, RS staat voor Rotterdamse Studenten, was dit geen optie. Daarnaast moest sterspeler Thomas Verhaar stoppen met zaalvoetbal in verband met een contract bij Sparta. Verhaar was vorig seizoen goed voor 80 doelpunten in de Topklasse.

SJZ kan dus direct aan de bak. RS heeft een zeer jong team met veel speler van hoofdklasser VOC van het veldvoetbal. Het tempo lag in de beginfase zeer hoog en SJZ had moeite het tempo en de beweeglijkheid van de tegenstander te volgen. De eerste kansen waren dan ook voor RS. Na een minuut of 5 was het raak, na allert reageren van de tegenstander na een redding van Ad. De bal werd strak voor gespeeld en binnengelopen. Kort daarna volgden de 2 en de 3-0 en SJZ kwam niet echt aan voetballen toe. Steeds werd de bal bij een aanval onderschept en counterde RS er flink op los. In die fase mocht SJZ van geluk spreken dat het niet werd overlopen. Maar naarmate de eerste helft vorderde begon SJZ beter in zijn spel te komen, kansen te creëren ook. De paal en goed keeperswerk maakte dat SJZ voor rust niet dichterbij kwam.

Kort na rust was het wel raak. Hans zette goed door en schoot laag de 3-1 binnen. SJZ bleef daarna kansen en creëren en verdedigend kwam het niet echt meer in de problemen. Toen Hans de aansluitingstreffer maakte hing een sensatie in de lucht. RS werd nerveus. Met een extra aanvaller ging SJZ op jacht naar de gelijkmaker. Helaas maakte RS vlak voor tijd de 4-2 en besliste daarmee de spannende wedstrijd.

Een debuut dus waar SJZ tevreden mee kan zijn en waar zeker zelfvertrouwen mee is opgedaan. Komende maandag moet dat vertrouwen vertaald worden in 3 punten.SJZ speelt dan  om 21.00 uur in de Klaverhal tegen Tutor uit Delft. Tutor, alweer een studententeam, eindige vorig seizoen als 9e van de 14 teams in de Topklasse. Als SJZ hetzelfde nivo weet te halen als afgelopen maandag, dan zijn er zeker kansen.Uiteraard kan SJZ support gebruiken tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Topklasse.