Verslagen

SJZ heeft het eigen minitoernooi gewonnen. Na de 4-0 zege op Leidsche Boys (derde klasse zaterdag) en de 1-0 overwinning op Stompwijk’92 mocht aanvoerder Kevin Bos de kampioensbeker in ontvangst nemen. Wat de dubbele winst waard is zal de komende weken moeten blijken. Feit is dat zege op de Stompwijkers en het houden van de nul een goed gevoel geeft.

 Drie teams streden in wedstrijden van 45 minuten zonder doelwisseling om de winst. SJZ, voor het eerst onder leiding van trainer Rob van den Wijngaard, opende tegen Leidsche Boys. De roodwitte formatie uit de Sleutelstad – met vorig seizoen oud-international Tim de Cler in de gelederen – bleek nu een maatje te klein. Daniël Coret (2x), Nils Slingerland en Corné Berg waren trefzeker. Nadat Stompwijk’92 met 3-0 had gewonnen van Leidsche Boys was de regioderby SJZ versus Stompwijk’92 tevens de finale. Het duel leek zonder doelpunten te eindigen. Totdat Corné Berg na een vlotte SJZ-aanval de enige en daarmee winnende treffer produceerde.

 Bij SJZ, dat aan het einde van het vorige seizoen 4 geroutineerde spelers zag vertrekken, hield doelman Niels van Diemen zijn doel schoon. Enkele spelers die vorig seizoen nog tot de junioren behoorden kregen nu speeltijd van Van den Wijngaard. Die ‘jonkies’ waren Danny Rietkerken, Filip Jouby en Jelmer de Wit. Ook nieuwkomer Yassine Seghrouchni, hij speelde eerder bij UVS, kwam in actie.

Rob van den Wijngaard vond de twee korte wedstrijden nuttig. “Ik had 17 spelers tot mijn beschikking en die heb ik allemaal in actie gezien. Een jonge groep, ik ben na dit eerste optreden niet ontevreden. We hebben serieus geprobeerd om combinatievoetbal te spelen en zo min mogelijk de lange bal te hanteren. Zo wil ik het team laten spelen en vandaag zijn we daar aardig in geslaagd. Zelf hebben we in beide wedstrijd veel kansen gecreëerd terwijl we tegen Stompwijk´92 anderhalve kans hebben weggegeven en tegen Leidsche Boys niet één.”

 

Programma

Zondag 24 augustus oefent SJZ om 14.00 uur op sportpark Haasbroek tegen Voorschoten’97. Dinsdagavond 26 augustus speelt SJZ voor de beker tegen SVOW. Dat duel wordt gespeeld in Weteringbrug.

 

“Liever drie helften dan vier kwarten”

SJZ 5 - SJZ 5

SJZ o27-3 vs SJZ o27-5    3 april 2021 Na maanden van rust en weken van training was het dan eindelijk weer zo ver. De winterstop duurde niet eerder zo lang, waardoor bij sommigen spelers vandaag het gevoel was dat dit de voorbereiding was op het komende seizoen. De selectie, aangepast vanwege de ongelukkige wetgeving, kende een aantal nieuwe gezichten. Zo maakte misschien wel de jongst... meer »

  • 3 april 13:00
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!