Niks veranderd

SJZ 5

5 - 2

Sporting Leiden 4

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag Groep 3 16

Datum

4 september 2021 15:30

Scheidsrechter

J.C.M. Bensdorp

Accommodatie

Sportpark Haasbroek
Nieuweweg 6
2381NW
ZOETERWOUDE
tel. 071-5809073

 

De laatste officiële wedstrijd van "het afvoerputje" dateert van 10 oktober 2020 tegen Blauw Zwart.

 

In bijna een jaar tijd is er nogal wat veranderd.

Zo raakte de kat uit Leiden zwaar geblesseerd waardoor hij tot januari vanaf de zijlijn moet toekijken. Daarnaast hebben van Logchem en van Huissteden hun voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Hierdoor was SJZ  5 genoodzaakt de transfermarkt op te gaan. Zo werden Bonte, voorheen actief in het attractief spelende zondag 2, Claassen, Berg en Vijn (alle drie transfervrij) binnen gehengeld door de fenomenale scouts binnen de selectie.

Gelukkig is er ook veel hetzelfde gebleven. Zo stond er weer een vd Velde op doel, druppelde de afmeldingen tot en met zaterdagochtend binnen, had man-bun Willems nog steeds zijn coronakapsel, wist de altijd consistente Barnhoorn weer zijn 15 minuten vol te maken en trok het talentvolle sterrenensemble weer een verdiende overwinning over de streep.

Deze overwinning leek na een 3-1 stand bij rust gemakkelijk de kant van SJZ op te vallen. Niks bleek minder waar nadat Sporting Leiden 3-2 maakte en SJZ, mede door het slordige spel van de thuisploeg, meer en meer onder druk wist te zetten. Gelukkig kwamen de Leidenaren niet verder dan een paar gevaarlijke corners waardoor SJZ, nadat het met een man meer kwam te staan, de wedstrijd in het slot kon gooien door de 4-2 en de 5-2 te maken.

De Boele ging naar bondscoach Wouters omdat hij even vergeten was dat de thuistenues nog bij het ouderlijk huis stonden te rijpen.

De tenues zijn terecht, de eerste drie punten zijn binnen, bijna alle aanwinsten hebben hun debuut gemaakt en de honger naar bekersucces is groot. Zaterdag om 11:15 op sportpark Buytenpark wacht er gelijk een clash om plek 1. Kan deze groep talenten net als in het seizoen 2019-2020 weer hoge ogen gooien in het bekertoernooi?


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!