Vroeg pieken

Quick Boys 11

4 - 6

SJZ 5

Competitie

6e klasse 01

Datum

3 oktober 2020 16:15

Scheidsrechter

J.D. (Jan) Mouter

Accommodatie

Sportpark Nieuw Zuid
Laan van Nieuw-Zuid 25
2225 SE
Katwijk Zh
tel. 071-4014132

Vroeg pieken 

Quick Boys 11 - SJZ 5


Zaterdag 3 oktober, een dag waar velen al maanden reikhalzend naar uit keken, mondde uit in een ander spektakel dan we van deze datum gewend zijn. Sinds 1886 al wordt jaarlijks in Leiden de bevrijding van de Spanjaarden herdacht. Er zijn verschillende versies van het verhaal. De watergeuzen hadden de dijken doorgestoken om zo het land onder water te laten lopen om zo de Spanjaarden te verdrijven. Bij de ene versie vond Cornelis Joppenzoon vlakbij de Lammebrug (toen nog Zoeterwoude) een grote pan met hutspot, in een andere versie Ghijsbrecht Corneliszoon Schaeck. 

Naar aanleiding van de incidenten vorige week met oud-speler Van de Berg moest SJZ vandaag helaas zonder publiek afreizen naar Quick Boys. Enkele fans wisten vanuit de duinen toch nog wat van deze kraker mee te pikken. De verwachtingen waren hooggespannen rondom dit mooie affiche. Beide teams waren voortvarend van start gegaan in de competitie met twee ruime overwinningen. De omstandigheden waren ook precies zoals je ze verwacht bij een wedstrijd in oktober in Katwijk: nat, winderig en koud. 

SJZ stond met een opvallend jeugdig team aan de aftrap. De keuze van Dirk-Jan Wouters pakte goed uit. SJZ voetbalde vrij goed onder de druk uit en kwam verdiend op voorsprong door een goal van Van de Velde. Quick Boys kwam daarna even terug in de wedstrijd door een goal en leek Zaterdag 5 even van slag. Op dat moment pakte spits Van der Helm het elftal bij de hand en deed hij iets waar men al zo lang op wachtte. Na een aantal handige voetbewegingen liet hij het netje bollen met een bekeken afstandschot. Na deze treffer combineerde de uitploeg steeds gemakkelijker door de achterhoede heen en liep het door doelpunten van wederom Van de Velde en Van Klink uit tot een comfortabele 1-4 ruststand. 

Na de limonade ging SJZ aanvankelijk verder waar het voor rust gebleven was. Spits Van Klink scoorde nog twee fraaie treffers en het elftal leek op rozen te zitten. Zoals het een ware 3 oktober betaamd had SJZ vandaag misschien wel iets te vroeg gepiekt. Een aantal ongelukkige momenten in de verdediging zorgden er namelijk voor dat de spanning terugkwam. Eerst was het aanvoerder Willems, die fitter dan ooit tevoren was op deze dag, die ineens erg wankel werd en zonder bal in de buurt onderuit ging, even later had keeper Armitage een klassiek “Grandelletje” en als klap op de vuurpijl mikte Grossat een bal achter zijn eigen doelman. De hoop leek terug te komen bij de uitploeg, maar de schade bleef gelukkig beperkt, waardoor deze knotsgekke wedstrijd eindigde in een 4-6. De mannen van bondscoach Wouters hebben de koppositie met deze overwinning vandaag weten te verstevigen. Voorzichtig worden de ambities uitgesproken. Zou de 2e ster na dit seizoen echt op de borst prijken? 

Anno 2020 lijkt er een nieuwe versie van het verhaal te zijn geschreven. De watergeuzen, gehuld in het gif-groen met wit, wisten de dijk van Katwijk te slechten. In de nieuwe versie van het verhaal kwam ook iemand thuis met een grote pan. Glenn Johanneszoon van Logchem is de naam. Helaas voor het thuisfront was deze pan niet gevuld met hutspot. Nu is het alleen nog maar te hopen dat deze feestdag volgend jaar gevierd kan gaan worden…

El Capitano

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!