Scheidsrechter

Gajadien, S.S.

Accommodatie

Onbekend

Na 2 zware nederlagen kon SJZ ZAAL 1 zich geen misstap tegen laagvlieger VZ’81 Bascule permitteren. Het team was hier zich hier terdege van bewust. De tegenstander leek bij uitstek geschikt om de zoekgeraakte vorm terug te vinden. Hoe anders liep het.

Binnen 4 seconde stond SJZ  met 0-1 achter en was het Arjan van Rijn voor de rest van het seizoen kwijt met een hamstring blessure. Het kwartier erna worstelde SJZ meer met zichzelf dan met de tegenstander. De hechte verdediging van Bascule leek niet te slopen en in de omschakeling was Bascule steeds zeer gevaarlijk en liep het terecht uit naar 0-3. Vlak voor rust kon Wouter de 1-3 maken waardoor er nog hoop bleef.

Maar ook direct na de rust ging het weer mis. Een misverstand tussen Abe en Ad maakte dat Bascule eenvoudig de 1-4 kon scoren.  Tot overmaat van ramp viel ook Perry met een kuitblessure uit en is ook zijn seizoen waarschijnlijk voorbij. SJZ gaf niet op en schakelde in een alles of niets poging een tandje bij wat al snel de 2-4 op leverde.  Maar een fout van Wouter bracht de achterstand  weer  terug tot 3 doelpunten. Nog gaf SJZ niet op en Bascule werd onzekerder, helemaal na de 3-5 van Abe. SJZ creëerde nu kans op kans en eindelijk, eindelijk leek het spel weer als vanouds. Ballen werden onderschept, de omschakeling was goed  en SJZ straalde weer zelfvertrouwen uit.. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op en Eric bracht SJZ naast Bascule. Hans, die de hele wedstrijd zeer goed verdedigd werd door zijn naamgenoot en aanvoerder, kwam eindelijk los van zijn plaaggeest en ging 5 minuten voor tijd alleen op de keeper af en liet zien dat hij het nog niet is verleerd. De 6-5 was een feit. De ontlading was groot toen de scheidsrechter voor het laatst floot.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat SJZ nog steeds aan kop. Concurrent MVV’27 heeft 3 punten en 1 wedstrijd minder. SJZ heeft nog een beter doelsaldo. Volgende week de zware uitwedstrijd tegen nummer 3 ASW Waddinxveen.