Datum

29 maart 2014 15:00

Accommodatie

Onbekend

Een prachtige zonnige dag, heerlijk voetbalweer. Sommige vrouwen verschenen zenuwachtig op SJZ, vele hadden er wel vertrouwen in. Het was belangrijk dat deze thuiswedstrijd tegen Rijnvogels Vr 4 gewonnen werd om volgende week onze kampioenswedstrijd te kunnen spelen. Al weten we ook dat Rijnvogels geen bij voorbaat gewonnen wedstrijd is. De uitwedstrijd eindigde in een nipte 1-2 overwinning. En uit het verleden weten we ook dat dit goed voetballend team is die zich niet zomaar gewonnen geeft.

Met Ton Mooijman die zijn debuut maakte als damesscheidsrechter, onze inmiddels vertrouwde Ier achterin, Lisa O. weer helemaal terug in Nederland en hersteld van haar blessure, Corné en Alfons langs de lijn coachend en veel supporters langs de lijn, begon SJZ fanatiek aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 wisten we druk te zetten en de wedstrijd volledig te controleren. De doelpogingen van SJZ vlogen de toeschouwers om de oren, de keepster van Rijnvogels en haar verdediging had het er maar druk mee. Het duurde ook niet heel lang tot Lisa W. de openingstreffer er in wist te schieten. Niet lang daarna was het Floor die een verkeerde bal van de keepster in haar voeten kreeg en zonder aarzelen met dezelfde rotgang als dat deze haar kant op kwam, weer richting het doel terug schoot en hem in de netten wist te werken. Alfons gunde haar gelijk na dit doelpunt een publiekswissel en bracht Romy in als nieuwe spits. Gouden wissel, belangrijke invaller en half onderdeel van ons team, hoe je haar ook noemen wilt… ze liet in elk geval snel van zich horen door de groen-witte vrouwen voor rust nog op een 3-0 voorsprong te brengen.  Rijnvogels probeerde af en toe richting het doel van Saab te komen maar de verdediging van SJZ was vastbesloten elke bal weg te werken voor deze überhaupt in de buurt van Saab kwam.

Eigenlijk redelijk verbaast over onze eigen prestatie tot dusver, gingen we de kleedkamer in. Iedereen was tevreden al mochten we nog wel iets beter proberen over te tikken en beter één-tweetjes, zoals dat zo mooi heet, maken.

De tweede helft veranderde weinig aan het spel. Het was het dominante SJZ die Rijnvogels weinig ruimte gaf om te voetballen en die de verdedigsters enorm wisten te frustreren. Onderling ging het bij de tegenstander rommelen achterin, wat voor nog meer vrijheid zorgde voor de SJZ vrouwen voorin. Floor, weer helemaal back in business, zorgde voor de 4-0. Wederom een verkeerd ingeschatte bal van de keepster van Rijnvogels en haar verdediging. Vervolgens een prachtig hoog schot van Winnie richting het doel die door een lichte tik van Lisa W. in de hoek van het doel belandde. De supporters kregen waar voor hun geld, de trainers trots groeide met de minuut en wij wisten dat de overwinning nu echt vaststond. Het waren vervolgens Romy en onze topscorer Essie die de eindstand op 7-0 brachten. 7 prachtige doelpunten en een fantastisch werk van het gehele team. Dankzij de keiharde inzet van werkelijk iedereen, wist SJZ dit prachtige resultaat neer te zetten!

Volgende week staat dan ook onze kampioenswedstrijd op het programma tegen de vrouwen van Wassenaar. De winst is ook bij deze wedstrijd nog niet in de pocket dus er moet hard gewerkt worden om die middag erop ook daadwerkelijk op de platte kar te klimmen, champagne te mogen drinken en onszelf weer kampioen 2014 te mogen noemen.

Kom alleen de SJZ vrouwen aanmoedigen om 13.30 uur op SJZ! Het belooft een spannende en mooie wedstrijd te worden.