Datum

8 februari 2014 12:00

Accommodatie

Onbekend

Een wedstrijd tegen Rijnvogels staat meestal garant voor veel haat en nijd naar elkaar. We gingen dan ook niet met de beste gevoelens richting vliegveld Valkenburg. Al helemaal omdat SJZ veel meiden moest missen wegens langdurige blessures. Gelukkig speelden de MC1 sterren ook bij Rijnvogels en waren er twee toppers (Geneva en Iris) bereidt om na hun wedstrijd aan te schuiven bij de dames. Ook Yelka kwam haar oude team bijstaan maar moest helaas voor de wedstrijd alweer afhaken omdat het te laat werd. Toch fijn dat je wilde komen!

Omdat we, heel fijn, op het hoofdveld mochten spelen liep de aanvangstijd nogal uit. Maar om kwart voor 1 kon er eindelijk gestart worden. Trainer Vin had van te voren een mooie 'Kop op, jullie kunnen het' sms gestuurd en onze andere nieuwe trainersaanwinsten Corné en Alfons stonden ons bij vanaf de kant, Corné met vlag. Dank jullie wel mannen!
Van te voren werd er afgesproken met de trainer van Rijnvogels dat we nu echt met zijn alle ons best gingen doen de wedstrijd leuk te laten verlopen. Beide ploegen hebben dit waar gemaakt.

SJZ begon de wedstrijd wat zwak, wat angstig leek het wel. Rijnvogels zette gelijk veel druk op de achterhoede wat al snel resulteerde in een 1-0 achterstand. Deze tegenslag had SJZ even nodig om wakker geschud te worden. De groen-witte vrouwen probeerden de wedstrijd nu naar hun hand te zetten en bleef dreigen voor het doel van Rijnvogels. Door een klein foutje tussen een verdedigster en keepster van Rijnvogels, was het Mel (eindelijk weer helemaal fit op het veld) die de achterstand wist weg te werken. Onder luidt geschreeuw van haar medespeelsters en de supporters, wist ze cooltjes gebruik te maken van dit ongelukje. Met 1-1 gingen we de rust in.

Na een woordje en aanwijzingen van Alfons en Corné begonnen we aan de tweede helft. Geneva kreeg eventjes rust en Iris kwam op het middenveld te staan. SJZ begon gelijk weer met druk zetten wat resulteerde in veel kansen die helaas allemaal het net niet wisten te vinden. Ook Rijnvogels wist wat kansjes te creëren maar wisten deze ook niet verzilveren in een doelpunt. 6 minuten voor tijd was het Ilja die SJZ op de langverwachte voorsprong wist te brengen. Het was nu de taak om deze voorsprong vast te houden terwijl Rijnvogels haar uiterste best deed de eindstand op zijn minst op een gelijkspel te laten eindigen. De ontlading na het fluitsignaal was dan ook groot! Weer winst voor de vrouwen van SJZ!

Afgezien van 1 moment waarop een speelster van Rijnvogels om onduidelijke redenen boos het veld verliet, was het een hele leuke en vriendelijke wedstrijd. De relatie tussen beide partijen is er een stuk beter op geworden! Zie ook het leuke verslag van Rijnvogels op hun facebookpagina, aanrader.

12 punten uit 4 wedstrijden, meiden fantastisch! Helaas was de terugkomst van Mel van korte duur en is ze nu weer een tijd uitgeschakeld door een hele vervelende sliding.