Datum

25 januari 2014 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een koude, gure zaterdagmiddag op veld 2. Dit was de wat triestogende setting van de wedstrijd SJZ Vr1 - Quick Boys Vr2. De tegenstander was al erg vroeg op SJZ en stonden ook een uur voorafgaand aan de wedstrijd al een zeer serieuze warming-up te doen. De SJZ vrouwen zijn hier altijd wat gevoelig voor, de tegenstander werd meteen gevreesd en dat terwijl we ze verder nog weinig hadden zien doen. Maar Quick Boys, daar komen toch altijd onwijs goede teams vandaan?

Steef is weer terug na haar vervelende enkelblessure, Matze wat ziekjes, Michelle op vakantie en Max en Juul waren weer zo lief om in te komen vallen. En onze Facebookscheids Remco was ook weer van de partij.

We begonnen de wedstrijd sterk en hadden vanaf minuut 1 eigenlijk de overhand. De oudste speelsters zaten op de bank (Lisa O, Matze en Lisa) en de jonge blommen van SJZ hielden goed stand. De jongste telg (Esther) van het team wist ons al snel met een prachtig doelpunt op 1-0 voorsprong te brengen. Helaas liet SJZ één keer een gaatje vallen waardoor Quick Boys de mogelijkheid kreeg geboden om de gelijkmaker te scoren, en deze benutten ze dan ook met een zeer fraai doelpunt. Saab was kansloos.

Met een gelijke stand gingen we de rust in. Iedereen was gebrand de winst uit deze pot te slepen want die hing toch echt in de lucht. We voelden het, René wist het en het publiek wist het. SJZ was de betere ploeg in het veld. Met deze spirit, de oudjes ook weer op hun positie, betraden de vrouwen het veld.

Zo af en toe werd het spel in de tweede helft wat rommelig. We gaven een paar kleine kansjes weg door niet zuinig te zijn met de bal, slecht bij je vrouwtje blijven en kluitjesvoetbal waardoor de bal soms toch per ongeluk richting Saab werd geschopt... Met een Quick Boys vrouwtje erachteraan. Maar gelukkig bleef de achterhoede met Saab in het goal ijzersterk (en een tegenstandster onefficiënt tijdens een één op één moment met Saab). Winnie, Lisa, Matze, Esther etc allemaal grote kansen gehad maar niet kunnen verzilveren. En toen was daar onze Ilja. Ilja, gebrand om de winst te pakken maar zo gefrustreerd dat het doelpunt maar niet wilde lukken. Ze wist toch uiteindelijk het winnende doelpunt te maken! De wedstrijd eindigde in een spannende 2-1.

Leuke tegenstander, goed resultaat en een prettige wedstrijd. Goed gedaan meiden!

En, we staan nog steeds eerste!! Koud he, zo alleen aan de top ;)