Datum

11 maart 2017 16:00

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk mochten we zaterdag weer de weide in, na een aantal weken geen wedstrijd te hebben gespeeld. Alhoewel we hard moeten werken om het kampioenschap in zicht te houden, gaf de concurrent UDO ons vorige week al een cadeautje door te verliezen van de laatste in onze poule. Rare dingen kunnen gebeuren in voetballand, kijk maar naar Sparta – Feyenoord. Nu was het aan ons om hier goed gebruik van te maken en niet, net als AJAX, zelf ook punten mis te lopen.

Op sportpark Haasbroek werd er om 16 uur dus gespeeld tegen de dames uit Noordwijk. In de uitwedstrijd hadden we al veel moeite tegen dit team. Ze spelen best goed en hebben een zeer vaardige spits lopen. We waren met veel, 5 wissels, en ook Lianne deed haar rentree weer op de Zoeterwoudse velden na een maandenlange blessure. Er werd gestart met de bekende 4-4-2 opstelling. Noordwijk was dreigend vanaf minuut 1, SJZ wist hier nog weinig gehoord aan te geven in het eerste kwartier. Al snel besloot coach Uti het roer om te gooien en werd de opstelling omgezet maar 4-3-3 met scherpschutter Esther in de spits. Dit bleek wat beter te werken want de Zoeterwoudse meiden wisten veel meer kansen te creëren. Maar aan kansen heb je weinig als ze niet in het goal eindigen. Zowel wij als Noordwijk wist dat het doelpunt van SJZ eraan zat te komen. De verdediging van de tegenpartij joeg de bal telkens uit paniek meters over de zijlijn, hij kan maar beter weg zijn die bal ;) SJZ wist helaas voor rust de voorsprong niet te pakken. Met een saaie 0-0 werd er limonade gedronken. Uti en Milco konden, afgezien van de eerste 15 minuten, niet anders dan tevreden zijn. Dit spel moesten we doorzetten en dan zou dat doelpunt er snel komen.

En zo geschiedde. Na rust bleef SJZ continue druk zetten op Noordwijk. Goed samenspel en een minder scherpe tegenstander resulteerde al snel in een prachtig doelpunt van Esther. SJZ bleef daarna jagen naar de 2-0. Waar Noordwijk af en toe hele kleine kansen kreeg, was het aan de andere kant een stuk dreigender en waren de groen-witte dames steeds gevaarlijker. Het spel werd van beide kanten feller (lees nogmaals, van beide kanten) maar SJZ bleef de boventoon voeren. Helaas werd het spel wel minder, het was duidelijk dat er al een tijd geen wedstrijd in die benen heeft gezeten. Toch bleven we er voor vechten. Dit werd uiteindelijk beloond met een 2e goal die Esther op haar naam kon schrijven. De tegenstander protesteerde nog omdat Esther het duel stevig aanging. Maar de scheidsrechter keurde deze keurige goal gewoon goed. Na afloop liet speelster Belt ook weten: “Ik raakte de keepster niet maar lobte de bal er gewoon overheen. En daarvoor was gewoon een duel. Niks aan het handje. Maar ik wilde het toch even laten weten.”

Belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap. Deze maandag staat er weer een wedstrijd op het programma thuis tegen Lugdunum. Ook deze moet gewonnen worden om de koppositie stevig te houden.

Na afloop van de wedstrijd hebben we afscheid genomen van onze Japanse speelster Haruna. Na een ruim half jaar in ons team gaat zij weer terug naar Japan omdat haar stage bij het Geertje erop zit. We hebben gezellig een SJZ taart gegeten in de kleedkamer en afscheid genomen. Ze zal zeker gemist worden!