Mooie dames, mooie pakken, mooie wedstrijd!

Datum

8 oktober 2016 12:15

Accommodatie

Onbekend

2 weken zonder wedstrijd, er moest immers feest worden gevierd in Leiden, zorgde ervoor dat de vrouwen van SJZ weer extra veel zin hadden in een wedstrijd. Vandaag stond de wedstrijd tegen LVV Football Factory Vr 1 op het programma. Aangezien de speelsters zelf maar ook de coaches fanatiek voor het kampioenschap willen strijden, had Uti de opstelling extra goed uitgedokterd. Daarnaast was het ook een bijzondere dag want Manon maakte haar debut in SJZ vrouwen 1, haar allereerste voetbalwedstrijd OOIT! En Stephanie (Vlootman) maakte haar rentree op de velden van SJZ. Daarbij kwam ook nog dat eindelijk de trainingspakken en truien werden uitgedeeld dus alle dames er weer piekfijn bijlopen dankzij Biloxi (onze coach én fantastische sponsor) en Big Snack Jos Voorschoten, wie ken hem niet.

SJZ startte met de standaard 4-4-2 opstelling, voorin druk blijven zetten en met elkaar mee bewegen. Achterin vooral vastzetten áls ze over de middenlijn komen. Dat laatste kwam niet heel vaak voor gelukkig, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van LVV Football Factory. De Groen-Witte meiden wisten elkaar goed te vinden, elkaar te coachen en de backs kregen alle ruimte om helemaal mee naar voren te komen. Het was onze aanvoerster Ilja die de score wist te openen. Een klassiek terugspeelballetje schoot ze snoeihard in het net. “Die 10 met dat leipe schot” aldus de tegenstander.  Alhoewel we de rust in hadden moeten gaan met een 12-0 voorsprong (de gefrustreerde woorden die er soms uitkwamen waren niet al te best), bleef de tussenstand toch hangen op 1-0.

De coaches waren daarom ook nog niet echt tevreden. Het spel was in principe goed, nu de kansen nog benutten. Een aantal veranderingen in de opstelling werden gemaakt en na een korte limopauze werd de wedstrijd weer hervat.

Ondanks dat de tweede helft een stuk rommeliger was kon SJZ eindelijk de score verder uitbreiden. Onze welbekende andere ‘met een leip schot’ (Esther) kon haar topscorerspositie nog meer veiligstellen door 2 doelpunten op haar naam te zetten. Helaas voor onze donkere Speedt Gonzales (Geneva) werd haar zuivere doelpunt niet ‘erkent’ door de grensrechter en dus ook niet door onze (verder fantastische) scheidsrechter. Het slotakkoord kwam van Lisa die de eindstand op 4-0 zette.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen Rijnvogels op het programma. In de beker werd hier gewonnen met 7-1 maar winnen op de Kooltuin doe je nooit zomaar. Heb je zin om er even tussenuit te gaan zaterdag, nodigen we iedereen natuurlijk uit om ons te komen aanmoedigen in Katwijk, vlakbij vliegbasis Valkenburg :) Tot dan!