PHILIP VAN DER VEN, OUD-VOORZITTER SJZ, OVERLEDEN

26 augustus 2021 11:15


Philip van der Ven, oud-voorzitter van SJZ, is op zondag 22 augustus overleden. Hij is 75 jaar geworden. Hoewel de gezondheid van Van der Ven minder werd, kwam zijn overlijden toch onverwacht. Nierproblemen werden hem uiteindelijk fataal.
In zijn Zoeterwoudse periode woonde Van der Ven met zijn gezin vanaf 1980 op ’t Watertje op buitenplaats Vennensloot.
Philip van der Ven laat zijn echtgenote Patricia, kinderen en kleinkinderen achter
De uitvaart is op zaterdag 28 augustus in besloten kring.


VERRASSEND
Toeval of niet: Van der Ven is geboren op 20 september 1945, één dag later is SJZ opgericht.
Van der Ven was voorzitter van juli 2011 tot december 2016.

Dat hij voorzitter van SJZ werd, was verrassend. Hij had niet zoveel met voetbal, maar zette na overleg met zijn vrouw toch de stap.
Bij zijn aantreden vertelde hij: “Ik las een noodkreet over het ontbreken van een voorzitter en een penningmeester. Voor zo’n mooie club is dat te gek voor woorden. Nu ik met pensioen ben, heb ik de tijd om mij verdienstelijk te maken voor Zoeterwoude. Ik heb er heel veel zin in. Samen met het bestuur ga ik er flink tegenaan. We zoeken nu eerst een penningmeester en ik zal er voor zorgen dat die er komt. SJZ is een prachtige club waar ik mij graag voor wil inzetten.”

Van der Ven heeft woord gehouden. Binnen de kortste keren slaagde hij erin financieel specialist Nico Hulsbos bereid te vinden om het penningmeesterschap op zich te nemen en nog steeds beheert Hulsbos de penningen van de club.

De voorzitter had aanvankelijk weinig affiniteit met voetbal. Sport en besturen waren hem overigens niet vreemd. Op het sportieve vlak was hij onder andere voorzitter van de Haagsche Squash Rackets Club, voorzitter van Squashbond Nederland en vicepresident-penningmeester van de World Squash Federation.
In Zoeterwoude heeft hij een poging gedaan een golfbaan te realiseren. Dat is niet gelukt.
Tijdens zijn werkzaam leven was hij directeur-eigenaar van Assurantiebureau Philip van der Ven.

WENNEN
Voor SJZ was het wel even wennen. Onder Van der Ven kwam de wind uit een andere hoek. Nieuwe ideeën werden zeker niet altijd zonder slag of stoot overgenomen. De voetbalwereld is vaak behoudend en vrijwilligers die zich soms al decennia intensief inzetten voor de club houden graag vast aan hun gewoontes.

Zoals al opgemerkt had Van der Ven een penningmeester binnengehaald. Een vervolgstap was het onderbrengen van alle financiën onder beheer van één centrale penningmeester.
Dat bij een voetbalclub altijd werk is, heeft Van der Ven ervaren. Zeker op een accommodatie die dateert ui 1970. Nadien zijn, vrijwel altijd door vrijwilligers, tal van uitbreidingen, renovaties en verbeteringen aangebracht. Ook onder het bewind van Van der Ven.
Hij zorgde voor extra reuring bij de derby tussen SJZ en Meerburg door een derby-sjaaltje op de markt te brengen met daarop de logo’s van beide clubs. Ook maakte hij zich sterk voor het betalen in het clubhuis per pin en het aankaarten van het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van het clubhuis.

TAART
Bij thuiswedstrijden van het eerste elftal was er steevast taart voor het bestuur van de bezoekende club. "Bij SJZ trakteren we onze gasten op taart", aldus Van der Ven en zo geschiedde. Overigens bestaat die smaakvolle traditie nog steeds.

Bij zijn vertrek in december 2016 zette hij de vrijwilligers van SJZ in het zonnetje. “Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik de vereniging heb kunnen en mogen leiden. Een periode die ik absoluut niet had willen missen.”
Bij zijn afscheid werd Philip van der Ven benoemd tot Lid van verdienste van SJZ.

Na het afzwaaien van Van der Ven was Kees Verzaal heel korte tijd voorzitter. Vervolgens nam Tom van der Meer in mei 2017 het voorzitterschap op zich.

SJZ is Philip van der Ven dank verschuldigd. In een bestuurlijk lastige periode reikte hij immers SJZ de hand.
SJZ beleefde onder voorzitterschap Philip van der Ven de nodige HAPPY DAYS.

Philip bedankt!

Leden, supporters en bestuur SJZ

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!