Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ KOMT NET TE KORT EN VERLIEST VAN KOUDEKERK: 1-2

23 november 2019 23:45

Tekst: Gerard van der Hoeven

SJZ zit in een mindere periode. Uit de laatste vier duels behaalde de brigade van trainer Arie van Duijn slechts 3 punten. Niet dat SJZ met fikse cijfers verliest, maar ook een nederlaag met slechts één doelpunt verschil levert nu eenmaal nul punten op.
Dat ondervonden de groenwitten zaterdagmiddag 23 november tegen Koudekerk. De bezoekers worden getraind door Ronald Rosdorff, een bekende in Zoeterwoude-Dorp. Hij had immers eerder drie seizoenen SJZ onder zijn hoede.

De 1-2 zege van Koudekerk plus de andere uitslagen hebben Rosdorff en zijn pupillen geen windeieren gelegd want Koudekerk is nu zelfs koploper.
SJZ daarentegen is gezakt naar plaats zeven met een flinke puntenachterstand op de top-4.

STARTBLOKKEN
In het duel tegen Koudekerk kwamen de bezoekers als beste uit de startblokken. In de eerste 15 minuten kraakte SJZ (zonder aanvoerder Guus de Goede, Peter Wansink droeg nu de band om zijn arm), maar brak niet.
Vervolgens ging de strijd aardig gelijk op. SJZ leek de score te openen. De treffer van Peter Wansink vond echter geen genade in de ogen van de leidsman. Buitenspel voorkwam Zoeterwoudse vreugde.

PERSPECTIEF
De 0-0 ruststand bood uiteraard voor beide ploegen het nodige perspectief. Vrij snel na de thee kreeg SJZ via Jesse Grossat een prima kans, rendement bleef echter uit. Na precies een uur spelen werd aanvaller Mark Jan Vermeeren vervangen door Ricardo Rietkerken. Nauwelijks een minuut later kwam Koudekerk op voorsprong. Niet handig verdedigen en een onschuldige duikeling leverde de bezoekers een wel heel goedkoop verkregen vrije trap op.
Het moet gezegd dat Bas van Heerdt de bal met een uiterste precisie om de groen-witte muur krulde en in de uiterste hoek in het doel zag verdwijnen: 0-1.

Nadat een vrije trap van Marc Griffioen niet het gewenste resultaat had opgeleverd – de doelman keerde de bal – was in het in minuut 69 raak aan de andere kant.
Vanaf links werd de bal voor het doel gebracht waar Bryan van Delft het karwei doeltreffend afrondde. Met een knappe redding voorkwam doelman Gijs Brinks dat SJZ op een onoverbrugbare achterstand zou komen.

Een minuut of 10 voor tijd kwam SJZ terug in de wedstrijd. Mitchell Hensing reageerde heel op een steekpass en scoorde.
Verder kwam SJZ echter niet, leed daarmee de vierde nederlaag van het seizoen en ziet de kloof met de top-vier fors toenemen.

ER MOETEN SPELERS OPSTAAN
Trainer Arie van Duijn was na afloop uitermate teleurgesteld. “Tijdens de rust heb ik er nog op gehamerd om geduldig te blijven. Toch komt Koudekerk door persoonlijke fouten van ons aan de doelpunten. Ik wil nog niet zeggen dat het hek van de dam is, maar er zullen wel spelers moeten opstaan om de kar te trekken. We zitten nu in de grijze middenmoot en daar word ik niet blij van.”

ZATERDAG DERBY MEERBURG-SJZ
Zaterdag 30 november gaat SJZ naar de Hoge Rijndijk voor de derby tegen Meerburg.
Waar SJZ in een neerwaartse spiraal zit, ziet club van voorzitter Cees de Rooij juist in een stijgende lijn die ook nog eens aan de lopende band scoort. Na een stroeve start verzamelde de formatie van trainer Huig-Jan Heeringa uit de laatste drie duels 9 punten. Die 3 winstpartijen op rij liegen er niet om: Meerburg-Koudekerk 2-1, Meerburg-Bernardus 8-0 en Warmunda-Meerburg 0-5.

SJZ
Gijs Brinks
Sjoerd Hulsbos, Roy Versteegen, Dave Plooij, Jim Warmenhoven
Jesse Grossat, Mitchell Hensing, Youri Karreman
Mark Jan Vermeeren (60. Ricardo Rietkerken), Peter Wansink, Marc Griffioen

UITSLAGEN 23 NOVEMBER
Bernardus – Football Factory 4-1, Woubrugge – Kickers’69 1-0, SJZ – Koudekerk 1-2, FC Boshuizen – LSVV’70 5-2, Warmunda – Meerburg 0-5, Roodenburg – MMO 2-2, Hazerswoudse Boys – SJC 2-2

STAND
Koudekerk 9-22, Hazerswoudse Boys 9-21, SJC 8-19, Kickers;69 9-19, Woubrugge 8-15, Meerburg 9-14, SJZ 9-13, Warmunda 9-10, FC Boshuizen 9-10, Roodenburg 9-7, Bernardus 9-5, MMO 8-3, Football Factory 8-1.