Facebook Toestaan Niet toestaan

DOELPUNTENFESTIJN BIJ STOMPWIJK'92-SJZ: 6-4. BLESSURE CORNÉ BERG FLINKE DOMPER

4 september 2019 0:00

Tekst: Gerard van der Hoeven

In oktober 1965 werden de toeschouwers bij de competitiewedstrijd Stompwijkse Boys-SJZ getrakteerd op 10 doelpunten. SJZ won destijds de burentweekamp met 3-7. Dinsdag 3 september 2019 bij de oefenwedstrijd tussen Stompwijk’92 en SJZ stopte de teller eveneens bij 10 doelpunten. Nu won Stompwijk’92 met 6-4.

Toen de klok op 88 minuten stond, was het nog 4-4. De extra speeltijd is te verklaren door een, naar het zich laat aanzien, vervelende blessure bij Corné Berg. Bij een ongelukkige manoeuvre – de tegenstander trof geen blaam – verdraaide Berg zijn knie. Het is nog even spannend hoe ernstig het kwetsuur is. Vooral uiteraard balen voor Corné Berg die op het punt staat vakantie te gaan vieren.

Op sportpark de Meerhorst kwam Stompwijk’92 in de 12e minuut 1-0. Twee minuten later bracht Roy Versteegen de balans in evenwicht en weer 2 minuten later zorgde Mitchell Hensing voor 1-2.
Na een half uur werd het 2-2, 120 seconden later 3-2 voor de thuisploeg.
Aan die doelpunten ging niet sterk ingrijpen in de Zoeterwoudse afweer vooraf. Wel wist doelman Gijs Brinks met een aantal heel knappe reddingen de schade nog te beperken.

Na de pauze, met tal van wisselingen, zorgde Marc Griffioen op aangeven van Corné Berg voor 3-3. Nadat Stompwijk’92 op 4-3 was gelkomen, viel Berg uit met een blessure.
Niet ver voor het einde leek 4-4 de eindscore te worden. Een terecht toegekende strafschop werd door Roy Versteegen koelbloedig verzilverd.
In de slotminuten gaf SJZ het echter toch nog weg. In nauwelijks 2 minuten scoorde Stompwijk nog eens twee keer.

Bij SJZ (er werd veelvuldig gewisseld) kwamen de volgende spelers in actie: Gijs Brinks (keeper), Dave van der Poel, Jaap de Goeje, Sjoerd Hulsbos, Jim Warmenhoven, Rick van Hoorn, Mitchell Hensing, Youri Karreman, Arjeareau Kook, Roy Versteegen, Daan Hoogbruin, Corné Berg, Marc Griffioen, Mitchell Netjes en Ricardo Rietkerken.