Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

LUGDUNUM - SJZ 'GETEISTERD' DOOR REGEN -- DOELPUNTENREGEN WEL TE VERSTAAN (7-5).

28 augustus 2019 21:30

Ondanks een bloedhete avond werd het duel tussen Lugdunum en SJZ 'geteisterd' door regen! In figuurlijke zin wel te verstaan, dinsdagavond 27 augustus regende het namelijk doelpunten. Twaalf in totaal, 7 voor Lugdunum, 5 voor SJZ.
Het duel in de Leidse Kikkerpolder tegen derdeklasser Lugdunum was dus opmerkelijk doelpuntrijk.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. De start was van SJZ-zijde matig, na een kwartier kwam er meer lijn in het spel.
Lugdunum kwam weliswaar op voorsprong, maar door doelpunten van Jesse Grossat en Rico Rietkerken was het bij rust 1-2 in Zoeterwouds voordeel.

Na de pauze kwam de man bij het scorebord handen te kort.
In nauwelijks 10 minuten stond het 5-2 voor Lugdunum.
Dat liet SJZ niet op zich zitten en de mannen van trainer Arie van Duijn begonnen aan een opmerkelijke inhaalrace.

Met een schitterende lob van pakweg 25 meter verschalkte Sjoerd Hulsbos (Jan-zoon, Nijs-kleinzoon) de doelman van de Leidse brigade. Vervolgens trof Mitchell Hensing twee maal doel zodat de balans met 5-5 in evenwicht was.

Daar bleef het niet bij. Vanaf 11 meter (“Je mag tegenwoordige ook niets binnen de zestien”) werd het 6-5 en in de slotseconden nog 7-5.

TAVV WINT NIPT
Enkele dagen eerder (zaterdag 24 augustus) was derdeklasser TAVV net iets sterker dan SJZ. Het werd 2-1 voor de Ter Aarse Voetbal Vereniging. De SJZ-treffer was een schitterende kopbal van Mitchell Hensing.

BEKERVOETBAL
Zaterdag 31 augustus speelt SJZ om 14.30 uur in Den Haag een bekerwedstrijd tegen Laakkwartier.
Het is het eerste duel in een serie van drie.
Wedstrijd 2 is op 7 september, 14.00 uur, SJZ – HMC uit Den Haag.