SJZ BUIGT TEGEN TWEEDEKLASSER VALKEN'68 2-0 ACHTERSTAND OM IN 2-3 ZEGE

SJZ heeft een knappe prestatie geleverd door Valken’68 met 2-3 te verslaan.
De roodgele brigade uit Valkenburg staat vierde in de tweede klasse zaterdag en aast op promotie naar de eerste klasse.

De technische leiding van Valken’68 is in handen van Arie van Duijn die komend seizoen SJZ onder zij hoede heeft.
Van Duijn heeft in ieder geval kunnen zien dat SJZ een aardige partij voetbal op de mat legt.

SJZ HIELD KNAP STAND
In het eerste bedrijf was Valken’68 duidelijk de bovenliggende partij. Toch hield SJZ knap stand al moest verdediger Niels van der Velde de bal en keer van de doellijn wegwerken. De thuisclub kreeg weliswaar mogelijkheden, maar was (te) slordig in de afwerking. Pal voor de thee werd het echter toch 1-0.

In het tweede bedrijf kwam Valken’68 op 2-0. Op eigen helft raakte een speler van de thuisploeg geblesseerd. SJZ hield een pas op de plaats in de veronderstelling dat verzorging gewenst was. Valken’68 speelde echter door en scoorde. Een beetje wrang was dat wel voor SJZ.

DRIE DOELPUNTEN IN IETS MEER DAN 5 MINUTEN
Wie dacht dat daarmee het verzet van SJZ gebroken was, kwam volstrekt bedrogen uit. In iets meer dan 5 minuten boog de Zoeterwoude equipe de achterstand om in een 2-3 voorsprong.
Mark Jan Vermeeren tekende voor de 2-1, twee minuten later zorgde Tommy van Klink voor de gelijkmaker en nauwelijks drie minuten later trof Ricardo Rietkerken – voetbalnaam Rico – doel. Na een handige actie verraste hij de Valkenburgse doelman die dacht het varkentjes wel even te wassen. De sluitpost kwam evenwel van een koude kermis thuis.

Dit tot zichtbaar genoegen van Jan Rietkerken, de trotse vader van de doelpuntenmaker, (Jan speelde in de periode 1998-2008welgeteld 122 maal in de groen-witte hoofdmacht en scoorde 40 doelpunten, vaak vanaf 11 meter) die terstond het thuisfront in kennis stelde van het succesmoment van de jongste telg van het voetbalgezin Rietkerken. De 18-jarige Rico speelde een prima wedstrijd.
.
In het tweede bedrijf gaf SJZ Valken’68 heel goed partij en pakte uiteindelijk verdiend de winst.

Het mag dan in een koud Valkenburg een oefenduel zijn geweest, het was sowieso goed voor het zelfvertrouwen van de Zoeterwoudse equipe. De groenwitten speelden een degelijke wedstrijd.