Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ KLOPT TAAI WIK MET 3-1 --- JOOST SPIERENBURG TWEE MAAL TREFZEKER

14 april 2019 20:45

SJZ heeft met de nodige moeite het Haagse WIK met 3-1 verslagen. Joost Spierenburg speelde 45 minuten en was met twee doelpunten belangrijk voor de groenwitten.
WIK – Willen Is Kunnen – speelde een goede wedstrijd en maakte het SJZ regelmatig lastig.
De thuisclub had al voor de thee het duel moeten beslissen. WIK-doelman Donny Jansen had er echter zin in en wist met een aantal heel knappe reddingen de schade beperkt te houden.

Het is inmiddels bekend dat SJZ volgend seizoen uitkomt in de zaterdagcompetitie. Toch willen de volgelingen van de vertrekkende trainer Ludo Pistorius het huidige seizoen op een nette en succesvolle manier afsluiten.

GEEN GIF
Dat is tegen WIK overigens niet echt gelukt. Er zat nauwelijks energie en gif in de ploeg. Dat onderstreepte Ludo Pistorius na afloop dan ook.
“Vorige week tegen Pretoria was het van onze kant gewoon slecht. Ik vond het vanmiddag niet veel beter. Het was een beetje plichtmatig, in ieder geval niet goed. Gelet op de 90 minuten voetbal had WIK zelfs een punt verdiend. Toen wij op 2-0 kwamen, was het klaar. Althans dat dacht ik. De fout van onze keeper betekende dat WIK terug kwam en werd het nog even benauwd.”

STA-INDE-WEG
Het is al opgemerkt dat de thuisclub in de eerste omloop afstand had moeten nemen. Enerzijds was SJZ onzorgvuldig in de afwerking, anderzijds was doelman Jansen een ware sta-in-de-weg. Hij hield zijn ploeg lange tijd op de been.
Toch kon hij de openingstreffer van Mark Jan Vermeeren niet voorkomen. Dezelfde Vermeeren en Rico Rietkerken lieten grote kansen onbenut, terwijl Roy Versteegen ondervond dat doelman Jansen uit het goede hout is gesneden.

Aan de andere kant kreeg ook WIK mogelijkheden, de Hagenaars hadden evenwel het vizier niet op scherp staan.

JOOST SPIERENBURG
Nadat vlak voor de rust Rico Rietkerken was afgehaakt met een spierblessure, liet Sjoerd Hulsbos zich in de rust vervangen, eveneens met een blessure.
Na de thee draafde Joost Spierenburg – nomaliter spelend in een vriendenteam – op voor Hulsbos en dat was te merken. De handige en snelle Spierenburg was direct een plaag voor de verdediging.
Maar niet nadat WIK in de eerste minuut van het tweede bedrijf een riante kans creëerde. Halverwege de tweede helft werd Spierenburg de diepte in gestuurd en hij rondde knap af: 2-0.

Nauwelijks 2 minuten later teisterde Roy Versteegen de lat. In plaats van 3-0 werd het 2-1. Er was feitelijk niets aan de hand, maar doelman Glenn van Nierop had een uitermate ongelukkig moment. Hij leverde bal zomaar in en dat presentje aanvaardde Carlos ten Berge maar al te graag.
De bezoekers voelden dat er wellicht meer te halen was in Zoeterwoud-Dorp. Zover kwam het niet. In de ultieme slotfase was het opnieuw Joost Spierenburg die scoorde en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde.

TIM DE JONG
Voor Tim de Jong, pupil van de week, kwam de uitslag overigens niet als een verrasing. Hij had – en dat staat zwart-op-wit in de Warming Up – immers vooraf een 3-1 overwinning voor SJZ voorspeld.

Tweevoudig doelpuntenmaker Joost Spierenburg genoot na van zijn twee doelpunten. “Ik wil af en toe best aansluiten bij de selectie, maar alleen als ik met mijn eigen team niet hoef te voetballen. Twee wedstrijden in één weekend is voor mij te veel. Een helft spelen lukt wel. Omdat WIK wat meer de aanval probeerde te zoeken, kregen wij voorin juist meer ruimte. Twee maal scoren, vrijwel identieke doelpunten, maakt het dan wel bijzonder. En ik vind het vooral leuk om af en toe nog mee te doen.”

De 34 jarige Spierenburg, kleinzoon van de befaamde Meerburg-doelman Juut Spierenburg, speelde tegen WIK voor de 202ste maal in de groenwitten hoofdmacht en staat sinds zondag 14 april 2019 op een score van 58 doelpunten.

SJZ
Glenn van Nierop
Sjoerd Hulsbos (46. Joost Spierenburg), Guus de Goede, Guus van der Hoeven, Corné Berg
Mitchell Hensing, Roy Versteegen, Stefan Sleijser
Mark Jan Vermeeren, Peter Wansink (72. Luuk van Wingerden), Rico Rietkerken (40. Danny Pieterse).

UITSLAGEN 14 APRIL
SJZ – WIK 3-1, Pretoria – Toofan 3-1, van Nispen – HWD 4-2, Wanica Star – Graaf Willem II VAC 1-5.

STAND
SJZ 5-13. Van Nispen 5-13, Graaf Willem II VAC 5-10, HWD 5-7, Pretoria 5-6, WIK 4-3, Wanica Star 4-0, Toofan 5-0.