Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

BIZAR SLOT SJZ-PRETORIA

7 april 2019 21:15

In een matige wedstrijd heeft SJZ met 3-0 gewonnen van het Rotterdamse Pretoria. Naast die drie geldige treffers werden 3 doelpunten afgekeurd, waarvan slechts één een terechte beslissing was.
Voor Ricardo Rietkerken was het wel heel zuur. Hij scoorde in de 102-de minuut (!!!) op schitterende wijze een glaszuiver doelpunt, maar de leidsman keurde de treffer alsnog af om vervolgens op het wedstrijdformulier toch een 4-0 eindscore te accorderen.

Die vierde treffer noteerde de arbiter per abuis op het wedstrijdformulier. Toen dat al verzonden was naar de KNVB bemerkte de Haagse arbiter Zorgui zijn vergissing en meldde dat hij maandagochtend bij de KNVB de eindscore zal corrigeren tot 3-0 voor SJZ.
Zowel op Teletekst als op de officiële uitslagen van de KNVB staat vooralsnog 4-0 als eindstand. Het kan verkeren.

Hoe kon het allemaal zo lopen. Gedurende tweekamp was er weinig aan de hand. Qua spel was het niet om over naar huis te schrijven. Ook het spel van SJZ was niet hoogstaand. Bij de tegenstander viel vooral het temperament op. Laten we het houden op cultuurverschillen tussen de kleurrijke Rotterdamse formatie en de Zoeterwoudse equipe.

ZUIVER DOELPUNT
Wat gebeurde er nou precies heel ver in de extra speeltijd? Op links kreeg de 18 jarige Ricardo – op het voetbalveld beter bekend als Rico – Rietkerken de bal die hij perfect op de slof nam waarna het ronde speeltuig buiten bereik van de doelman in de bovenhoek verdween.
Vervolgens ontstond uit het niets een opstootje. Dat ontging de leidsman want die was al onderweg naar de middenstip na een in zijn ogen glaszuiver doelpunt. Na enige commotie werd de treffer echter alsnog geannuleerd. Dit tot ongeloof van SJZ en vooral van doelpuntenmaker Rico Rietkerken.

Arbiter Zorgui na afloop: “Ik heb zelf niet gezien hoe het opstootje ontstond. Om verdere escalatie te voorkomen heb ik het doelpunt alsnog geannuleerd.”
Blijkbaar zat de leidsman niet te wachten op allerlei ongewenste taferelen. Die bleven uit omdat de meeste spelers van Pretoria het verder wel geloofden. Luttele tellen later blies de leidsman af en werden handen schud alsof het de meest vriendelijke pot voetbal ooit was.

WEDSTRIJD 1562
Feitelijk is wedstrijd nummer 1562 sinds SJZ 1 in de tweede helft van de jaren veertig met competitievoetbal begon er een om snel te vergeten.
Aan de andere kant was het wel een wedstrijd met een verhaal, zeg maar een bijzonder verhaal.
Na afloop vroegen diverse Zoeterwoudse supporters: “Wat moet je in hemelsnaam over deze wedstrijd schrijven? We wensen je succes en kijken er naar uit.”
Er was echter meer dan voldoende stof dankzij een wel heel bijzonder verloop van de slotfase van de wedstrijd.

ONZORGVULDIG
Terug naar de wedstrijd want daar was het toch allemaal om begonnen. SJZ startte nogal slordig al moet gezegd dat Pretoria veel stoorde. Onzorgvuldige combinaties en passes speelde de tegenstander in de kaart. De kansjes die er waren werden niet benut. Vlak voor de rust was het wel raak. Uit een voorzet van Roy Versteegen was het Danny Pieterse die de roos trof.
Vrij snel na de thee was het 2-0. Na een corner kreeg de Rotterdamse doelman de bal niet klemvast en daar profiteerde Mitchell Hensing optimaal van: 2-0 en daarmee was de klus geklaard. Zeker toen luttele minuten later Roy Versteegen voor 3-0 zorgde,

Tussen de bedrijven door trof Roy Versteegen de paal en werden maar liefst drie doelpunten van SJZ afgekeurd en ging een streep door de namen van Danny Pieterse, Stefan Sleijser en in de ultieme slotfase van Rico Rietkerken.
Voor zover bekend een bizar record dat in minder dan een half uur drie doelpunten worden geannuleerd.
Wel moet nog blijken of de vierde treffer definitief wordt geschrapt. Als de KNVB de uitslag laat zoals die nu aan de bond is doorgegeven dan wordt de naam van Rietkerken – terecht – in ere hersteld.

TREURIG
SJZ-trainer Ludo Pistorius was snel klaar met zijn analyse. “Matig tot slecht. Hoe dat komt? Misschien omdat we na twee vrije weken uit het ritme waren. We kwamen overigens na de rust wel goed uit de startblokken en beslisten de wedstrijd. Best was het niet, maar als we deze wedstrijd niet hadden gewonnen dan was het echt triest geweest. Wat mij betreft tellen we het doelpunt van Rico Rietkerken gewoon mee. Een pracht treffer.”

Zondag 14 april komt het Haagse WIK (Willen Is Kunnen) naar Zoeterwoude-Dorp.

SJZ
Glenn van Nierop
Sjoerd Hulsbos (62. Wouter van der Hoeven), Guus de Goede, Guus van der Hoeven, Dave Plooij
Mitchell Hensing (77. Jaap de Goeje), Roy Versteegen, Stefan Sleijser
Danny Pieterse (66. Arjeareau Kook), Peter Wansink, Rico Rietkerken

UITSLAGEN 7 APRIL
SJZ – Pretoria 3-0, Graaf Willem II VAC – Van Nispen 1-3, Toofan – Wanica Star 1-7, WIK – HWD 2-3.

STAND
SJZ 4-10. Van Nispen 4-10, Graaf Willem II VAC 4-7, HDW 4-7, WIK 3-3, Pretoria 4-3, Wanica Star 3-0, Toofan 4-0.