Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ met 0-6 zege nog heel erg mild voor Wanica Star -- Extra succesvol weekend voor Dave Plooij

17 maart 2019 21:00

Tekst en foto: Gerard van der Hoeven

Met een 0-6 overwinning keerde SJZ terug van de tweekamp met het Haagse Wanica Star. Die score had aanzienlijk hoger moeten zijn. De bezoekers lieten legio mogelijkheden onbenut waaronder enkele niet-te-missen kansen.
Ook Wanica Star (vernoemd naar een district in Suriname) had de kans om de score een ander aanzien te geven. Doelman Glenn van Nierop stopte een door hem zelf veroorzaakte strafschop. Een andere keer kwam de lat de goalie te hulp.

TELEFOON
Het bezoek aan Den Haag zal de iets meer dan 25 Zoeterwoudse supporters nog lang bijblijven. Wellicht het meest memorabele moment was net na de rust. De arbiter legde het spel even stil omdat de grensrechter van Wanica Star aan het telefoneren was terwijl hij langs de lijn snelde. Dat vond de leidsman wat te gortig.

DUBBEL SUCCES DAVE PLOOIJ
Voor verdediger Dave Plooij was het een extra succesvol weekend. Zaterdagavond won hij, samen met Marc van der Velde, de voetbalquiz van SJZ. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat het een uiterste lastig quiz was. Hulde dus voor het duo Plooij-Van der Velde.

Zondag gaf Plooij het weekend extra glans door tegen Wanica Star net voor de rust de 0-3 aan te tekenen. Een schitterende treffer na goed doorzetten waarbij Dave Plooij de Haagse defensie, inclusief doelman Emre Keskin, het nakijken gaf.

CONTRAST
Voorts was er een flink contrast binnen de Zoeterwoudse selectie. De net nog 18 jarige Stijn Bouter – binnen SJZ beter bekend onder zijn voetbalnaam Jos – maakte in de 74e minuut zijn competitiedebuut in SJZ 1.
Eerder op de dag had ‘Jos’ Bouter met SJZ 2 met 2-1 gewonnen van SJC 3. Zeer belangrijke punten voor SJZ 2 in de strijd om lijfsbehoud.

Het contrast zit in een andere invaller. In de 64e minuut kwam routinier Wouter van der Hoeven in het veld voor Tommy van Klink die de 0-2 had aangetekend. Van der Hoeven is 39 jaar.
Om even terug in de tijd te gaan: op het moment dat Stijn ‘Jos’ Bouter werd geboren (op 24 maart 2000 – hij is dus bijna jarig….) had Wouter van der Hoeven al zo’n 40 wedstrijden en 4 doelpunten achter zijn naam staan. Tegen Wanica Star speelde hij zijn 290ste wedstrijd in de groen-witte hoofdmacht.

Wouter van der Hoeven wordt wel op de hielen gezeten door zijn jongere broer Guus die tegen Wanica Star voor de 287 maal opdraafde en dat optreden extra glans gaf door de openingstreffer te scoren.

TRAKTEREN
Tijdens de rust dacht één van de trouwe SJZ-fans slim te zijn. Hij telde opzichtig het aantal Zoeterwoudse supporters en kwam tot 24.
“Als er 25 waren geweest dan had ik iedereen getrakteerd”, zo meldde hij met enige bravoure. Echter, er zaten – enigszins verscholen – nog enkele SJZ-supporters. Aan trakteren viel dus niet te ontkomen………………….

DE WEDSTRIJD
Het was een eenzijdige vertoning aan de Haagse Melis Stokelaan. Van meet af aan dicteerde SJZ het spel. Nadat Peter Wansink de eerste serieuze kans niet wist te benutten was het in de zevende minuut wel raak. Uit een corner kwam de bal voor de voet van Guus van der Hoeven. De centrale verdediger die regelmatig mee naar voren gaat, wist wel raad met het buitenkansje: 0-1.
Het was zijn 26e doelpunt in de hoofdmacht sinds zijn debuut op 16 april 2001 (toen was de eerder al genoemde ‘Jos’ Bouter dus net één jaar…..).

Nadat legio kansen niet werden verzilverd, zorgde quiz-winnaar Dave Plooij voor een verrassende opleving. Op karakter en goed doorgaan scoorde hij op prachtige wijze de 0-3. Het was het tweede doelpunt van Dave Plooij. Op 13 maart 2016 scoorde hij voor de eerste maal. Dat was op bezoek bij Nicolaas Boys, destijds getraind door Ludo Pistorius, nu de verantwoordelijke technische man van SJZ.
Van beide doelpunten die Dave scoorde, was zijn oma Nel Vink een aandachtige getuige, dit keer vanachter het glas van het knusse Wanica Star-clubhuis.

Voor de pauze had de score nog hoger moeten zijn. Enerzijds was SJZ veel te slordig, anderzijds wist doelman Emre Keskin – na een aarzelend begin – nog flink wat ballen te pareren. Een doeltreffende kopbal van aanvoerder Stefan Sleijser werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Nu moet gezegd dat de vlaggenist zijn taak wel heel letterlijk op zich nam.

SCORE VERDUBBELD
In de tweede driekwartier zou SJZ de score opvoeren naar 0-6. Niet geflatteerd al was de thuisclub twee keer heel dicht bij een tegendoelpunt. Een keer kwam de lat doelman Van Nierop te hulp. Vervolgens veroorzaakte doelman Glenn van Nierop een strafschop. De elfmetertrap van Erdal Mert werd door Van Nierop echter klemvast onschadelijk gemaakt.

Tussen alle bedrijven door zorgde Tommy van Klink voor 0-4. In de slotfase scoorde Mitchell Hensing met een harde kopbal voor de 0-5.
Peter Wansink volgde dat voorbeeld door uit een kopbal de 0-6 op het scorebord aan te tekenen.

SJZ
Glenn van Nierop
Roy Versteegen, Guus de Goede, Guus van der Hoeven, Dave Plooij
Mitchell Hensing, Peter Wansink, Stefan Sleijser
Mark Jan Vermeeren (74. Arjeareau Kook), Tommy van Klink (64. Wouter van der Hoeven), Ricardo Rietkerken (74. Stijn ‘Jos’ Bouter – debutant)

UITSLAGEN 17 MAART
HWD – Graaf Willem II VAC 1-1, Pretoria – WIK 0-3, van Nispen – Toofan 8-3, Wanica Star – SJZ 0-6

STAND
SJZ 3-7 (doelcijfers 9-1), van Nispen 3-7 (12-6), Graaf Willem II VAC 3-7 (8-4), HWD 3-4 (4-4), WIK 2-3 (4-4), Wanica Star 1-0 (0-6), Pretoria 2-0 (1-6), Toofan 3-0 (6-14).