Weer 3-3 bij SJZ tegen RKDES -- nu in waardevolle oefenpartij

Tekst: Gerard van der Hoeven

De dag na de historische bekendmaking dat het vlaggenschip van SJZ met ingang van het seizoen 2019-2020 op zaterdag gaat voetballen, werd op 3 maart ‘gewoon’ op zondag gevoetbald.
Nou ja, gewoon, het was een oefenduel tegen het Kudelstaartse RKDES.

Beide ploegen kwamen elkaar in de competitie één keer tegen. Dat was op 2 december 2018 op sportpark Haasbroek.
SJZ-supporters verlieten destijds na 88 minuten het complex. Teleurgesteld. Op het scorebord stond 1-3. Maar drie minuten later was het 3-3 na een uitermate spectaculair slot van SJZ-zijde.

Ook afgelopen zondag – al ging het om des keizers baard – werd het 3-3. Nu in een kletsnat en kil Kudelstaart.
De vrije zondag, komende zondag gaat het tegen Van Nispen weer om het echie, hadden beide ploegen wel zin in een oefenpartij. Vooral met in het achterhoofd de gedachte aan een lekker voorjaars-potje voetbal dat al om 12.00 uur begon.
Maar maart roerde vanaf minuut één zijn staart en hield dat 90 minuten vol.

VERRASSENDE NAMEN
Bij SJZ enkele verrassende namen. Zoals Thijs Lemmerzaal. Bij zijn officiële debuut in SJZ 1 op 13 november 2016 op bezoek bij Warmunda, scoorde hij een schitterend doelpunt. Nu speelt hij, als 20 jarige, in SJZ zondag-3.

Maar ook Wouter van der Hoeven. Hij heeft 289 caps achter zijn naam en speelt normaliter in zaterdag-2. In zijn veertigste levensjaar speelde hij tegen RKDES alsof hij nooit is weggeweest.

VOORSPRONG
In het eerste bedrijf kwam SJZ op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Roy Versteegen. Vervolgens boog RKDES (DES staat voor Door Eendracht Sterk) nog voor de thee de achterstand om in 2-1.
Door Tommy van Klink kwam SJZ na de pauze langszij: 2-2.
Opnieuw nam RKDES een voorsprong, maar een minuut of drie voor het einde was het Ricardo Rietkerken – Rico – die de eindscore op 3-3 bepaalde.

Het was een nuttige oefenwedstrijd op een goed bespeelbaar veld tegen een voetballende tegenstander.