Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

GOEDE VOORNEMENS SJZ AL NA 90 MINUTEN VERKEKEN - 'PROMOTIE-POULE' NA VERLIES UIT HET ZICHT

27 januari 2019 21:15

Tekst: Gerard van der Hoeven

De goede voornemens van SJZ voor het jaar 2019 zijn na 90 minuten voetbal al vervlogen. Tot afgelopen zondag had SJZ nog 4 duels te gaan in de ‘halve competitie’. Op papier vier tegenstanders waar mogelijkheden zouden moeten liggen. Echter, Graaf Willem II VAC uit Wassenaar/Den Haag gooide als eerste van die vier opponenten direct roet in het eten.

Het werd voor de thuisclub een kansloze missie. Met uitzondering van de eerste 20 minuten waren de gasten de bovenliggende partij. Voeg daar bij dat SJZ slordig speelde, wel enkele kansen creëerde, maar faalde in de afwerking en dat bij sommige spelers de gemakzucht het won van de absolute wil om te winnen.
Maar bovenal werd zondagmiddag pijnlijk zichtbaar dat SJZ creativiteit en klasse ontbeert om een rol van betekenis te spelen.

RICARDO RIETKERKEN
Lichtpuntje wellicht is de net 18 jarige Ricardo Rietkerken. Een speler die nooit opgeeft en daarmee in de voetsporen treedt van vader Jan die in de periode 1998-2009 112 duels in SJZ 1 speelde en 40 maal scoorde.
Voorts was Caleb van der Helm in de eerste helft enkele malen onnavolgbaar en ongrijpbaar, rendement bleef echter uit.

“NIET GOED GENOEG”
Trainer Ludo Pistorius was na afloop van de verloren partij glashelder: “We zijn gewoon niet goed genoeg.”
Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Hij zocht ook niet naar excuses. Zoals het ontbreken van spelers als Dave Plooij, Mitchell Hensing, Daniël Coret en Daan Hoogbruin die al geruime tijd uit de roulatie zijn.

SJZ blijkt te vaak niet in staat het spel te dicteren. Merkwaardig genoeg liep het tegen hooggeplaatste teams als DIOS, RKDES, ASC en Voorschoten’97 wel. Van die ploegen werd immers niet verloren. Maar ook niet gewonnen, dus vier keer een remise. En met steeds één punt schiet het niet echt op.

TEGEN DE LAT
Zoals al opgemerkt was de openingsfase voor SJZ. Danny Pieterse kwam oog-in-oog met doelman Micor de Groot, maar kreeg de bal niet binnen de palen. Na precies een half uur spelen – SJZ was het overwicht kwijt – leek de thuisploeg toch de score te openen. Na een vlotte aanval via Guus van der Hoeven, Roy Versteegen en Danny Pieterse kwam het ronde speeltuig weer bij Versteegen die de bal tegen de lat schoot.
Pal erop voorkwam SJZ-verdediger Guus de Goede met een ultieme redding dat de bezoekers op 0-1 zouden komen.
Het spel golfde op en neer. Doelman Marc van der Velde redde een keer heel knap terwijl aan de andere kant Sjoerd Hulsbos het voorbereidende werk van Van der Helm niet wist te bekronen.

Uiteindelijk kwam Graaf Willem II VAC toch op voorsprong. Tristan van Oorschot kon vrijwel ongehinderd binnen koppen na een prima voorzet vanaf de linkerkant. Op slag van rust haakte aanvoerder Stefan Sleijser geblesseerd af.
Na de rust kwam aanvaller Marc Griffioen – hij heeft dit seizoen zijn draai niet echt gevonden – niet meer terug. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers, opnieuw was doelman Van der Velde op zijn hoede.

BALVERLIES
Omdat SJZ wel de aanval moest zoeken, kwam na pakweg een uur spelen spits Tommy van Klink in het veld. De fysiek sterke aanvaller zorgde welswaar voor meer druk, het doelpunt viel aan de andere kant.
Knullig balverlies van Pieterse leidde de tegenaanval in. Die werd vlot uitgevoerd en invaller Sem Cohen rondde af: 0-2.
Vervolgens profiteerde Graaf Willem II VAC optimaal van de ruimte die de Zoeterwoudse afweer hen noodgedwongen bood en was het opnieuw Van Oorschot die scoorde en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Komende zondag speelt SJZ weer thuis. Dan komt Alphen naar Haasbroek. De Alphenaren zijn 2019 wel uitstekend begonnen. Twee overwinningen op rij – Voorschoten’97 en WVC werden verslagen – geeft die ploeg extra motivatie.
Daarna volgt op donderdagavond 7 februari (20.00 uur) de inhaalwedstrijd bij Warmunda.

SJZ
Marc van der Velde
Sjoerd Hulsbos (62. Tommy van Klink), Guus van der Hoeven, Guus de Goede, Roy Versteegen
Ricardo Rietkerken, Peter Wansink, Stefan Sleijser (42. Floris Holt)
Marc Griffioen (46. Enso Apfel), Danny Pieterse, Caleb van der Helm

UITSLAGEN 27 JANUARI
Warmunda – ASC 2-2, MMO – C Aalsmeer afgelast, RKDES – van Nispen 4-1, SJZ – Graaf Willem II VAC 0-3, Sporting Leiden – Nicolaas Boys 0-2, Voorschoten’97 –Bernardus 5-1, WVC – Alphen 0-1, DIOS had een vrije dag.

STAND
DIOS 12-27, RKDES 13-24, Nicolaas Boys 12-22, Voorschoten’97 12-21, ASC 11-20, Sporting Leiden 11-19, WVC 13-19, Graaf Willem II VAC 12-18, van Nispen 12-16, Alphen 12-15, SJZ 11-14, FC Aalsmeer 11-12, Bernardus 12-7, Warmunda 11-6, MMO 10-5.