Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ klopt in ultieme slotfase (97e minuut) DONK en gaat door naar volgende bekerronde

16 september 2018 20:30

SJZ heeft dankzij een doelpunt in de ultieme slotfase – het was de 97e minuut – met 1-2 gewonnen van DONK. Door de late zege gaat SJZ verder in het toernooi om de Districtsbeker.
De beslissende treffer viel na een vlotte aanval via meerdere schijven. Uiteindelijk was het Mark Jan Vermeeren die in een onoverzichtelijke mêlee van spelers DONK-goalie Dennis Vogel kansloos liet.

Voor de aftrap hadden beide teams 6 punten uit 2 duels. Het doelsaldo van DONK was evenwel aanzienlijk beter. De Goudse brigade had namelijk het arme Victoria’04 vorige week met 11-0 verslagen.
De opdracht voor SJZ was dus glashelder: alleen met een overwinning was SJZ gebaat.
Dat lukte. Maar het duurde wel lang, heel lang, voordat de buit binnen was.

SEIZOEN 2009-2010
De laatste competitiewedstrijd die SJZ op bezoek bij DONK speelde, ging met 2-1 verloren. Dat was op 15 oktober 2009. Namens SJZ redde Joost Spierenburg de Zoeterwoudse eer.
Later, op 14 maart 2010, won SJZ op Haasbroek met 2-1 door doelpunten van Richard Versteden (anno 2018 heeft hij bewust een stap terug gedan en speelt nu bij zaterdag-vierdeklasser Meerburg) en Mike Harteveld die nu op een lager niveau bij SJZ balt.

Van de SJZ-selectie van het seizoen 2009-2010 behoren nu, 9 jaar later dus, Corné Berg, Guus van der Hoeven Stefan Sleijser nog steeds tot de selectie.

TERUG NAAR HET HEDEN
Op een zonovergoten en prachtig sportpark was SJZ zeker in de eerste helft met overmacht de bovenliggende partij. SJZ begon fel aan de tweekamp en probeerde zo snel op voorspong te komen. Dat lukte niet echt want in aanvallend opzicht waren er nogal wat slordigheden. Te ver doorgevoerde acties, te weinig doordachte combinaties en af en toe wat pech bij SJZ hielden DONK op de been.
Toch werd het in het eerste bedrijf 0-1. Daar ging een prima aanval aan vooraf. Eerst leek Marc Griffioen te scoren, de bal kwam echter op de paal. De terugspringende bal kwam bij Mitchell Hensing die op zijn beurt Stefan Sleijser vond die knap scoorde. Een meer dan verdiende voorsprong. SJZ mocht het zichzelf verwijten dat het verschil bij de rust nog slechts één doelpunt was.

TWEEDE BEDRIJF
In het tweede bedrijf kwam Mark Jan Vermeeren in het veld voor Dave Plooij die licht geblesseerd was geraakt.
Ook nu had SJZ het beste van het spel. Desondanks kwam de thuisclub langszij. DONK kreeg alle vrijheid om vrijwel ongehinderd op te rukken. Het moet gezegd dat de treffer van Jordy de Jong een fraai exemplaar was. Onhoudbaar voor doelman Glenn van Nierop sloeg de bal in de bovenhoek. Voor de schutter niets dan lof, de Zoeterwoudse afweer had evenwel veel attenter moeten zijn.

Na precies een uur spelen kreeg een speler van DONK zijn tweede gele kaart, dus rood. Elf tegen tien is echter niet altijd een voordeel. SJZ kreeg reële kansen om de voordsprong uit te bouwen, maar slaagde er niet in.

Tot schrik van alle Zoeterwoudse supporters leek DONK in de 89e minuut op de winst af te steven, al had DONK aan een remise voldoende om het bekeravontuur een vervolg te geven.
Een niet te missen kans werd evenwel toch verprutst.
In de 90e minuut moest nog een tweede speler van DONK vroegtijdig vertrekken. In vocaal opzicht waren enkele spelers van DONK ‘beter getraind’ dan met de voet aan de bal. Jammer.

EXTRA TIJD
Door het nodige oponthoud voegde de scheidsrechter zeven minuten toe de 90 die al een poosje op het bord stonden.
Die extra tijd was voor SJZ precies voldoende om in de ultieme slotseconden toe te slaan. Het was pompen of verzuipen. Zelfs doelman Glenn van Nierop was in het strafschopgebied van zijn college-doelman Dennis Vogel, gesignaleerd.

Nog één keer zette SJZ aan. Zoals hierboven al gemeld, kwam de bal in de slotseconden via-via bij invaller Mark Jan Vermeeren (onder het toeziend oog van zijn ouders die op de fiets naar Gouda waren getogen. Hulde aan die sportieve bewoners van ‘t Watertje) die de winnende treffer op zijn naam schreef en vervolgens werd bedolven onder zijn medespelers.
Luttele tellen later floot de arbiter voor de laatste maal.

FLORIS HOLT
Bij SJZ lijkt de jonge Floris Holt (geboren in 2000) hard op weg naar een basisplaats als rechtervleugelverdediger. Hij speelt gedurfd, degelijk, weet wat hij moet doen en staat zijn mannatje alsof hij al veel langer in de hoofdmacht speelt.

TERECHTE OVERWINNING
Trainer Ludo Pistorius na afloop: “Een terechte overwinning. Je ziet maar weer eens dat elf tegen tien spelers niet altijd een voordeel is. De thuisclub trok zich terug en er was vrijwel geen doorkomen aan. Wij hebben het vooral in de eerste helft laten liggen. Maar goed, we zijn door. Hopelijk rolt er bij de loting een leuke tegenstander uit de koker.”