Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ ten onder tegen tweedeklasser Stompwijk'92: 2-4

18 augustus 2018 20:45

Tekst Gerard van der Hoeven

SJZ heeft de eerste oefenwedstrijd van de voetbaljaargang 2018-2019 verloren van tweedeklasser Stompwijk’92. Op sportpark Haasbroek werd het 2-4 voor de bezoekers. Halverwege was het 0-2. Pas bij 0-4 deed SJZ wat terug.

De waarde van de tweekamp is nog wat lastig in te schatten. SJZ-trainer Ludo Pistorius had 18 spelers tot zijn beschikking die allemaal in actie kwamen. Onder hen enkele eerstejaars senioren en zelfs een enkeling die versneld is doorgeschoven van de junioren naar de senioren.

Iedereen in actie
Trainer Ludo Pistorius na afloop: “Het is nog een beetje onduidelijk wat de waarde van dit duel is. Ik heb bewust alle spelers die beschikbaar waren laten spelen. Zowel in de eerste helft als na de rust was het een mix. Ik heb gelet op het spelplezier bij de spelers, ze hebben vandaag wat wedstrijdritme opgedaan en hebben na een aantal trainingen nu minimaal een halve wedstrijd in de benen.”

Traag in de opbouw
De trainer vervolgt: “Enkele aspecten vielen me tegen. Zo waren wij aan de bal behoorlijk traag in de opbouw. In verdedigend opzicht waren we af en toe te laconiek. We wilden wel aanvallen maar stonden te kijken bij een counter van Stompwijk. Dat mag natuurlijk niet. Na de rust kregen we enkele kansen, maar de bal verdween in het zijnet. Onze keepers hebben ook enkele knappe reddingen. We hebben in de selectie een aantal jonge spelers, die hebben minuten gemaakt en dat is belangrijk. Het is echter nog te vroeg voor een oordeel.”

Oefenderby
In de oefenderby tegen Stompwijk’92 kwamen de bezoekers voor de rust op 0-2 door doelpunten van Rick Luiten en Nick Ammerlaan.
Na de pauze verdubbelde Nick Ammerlaan de score naar 0-4 voordat SJZ wat terug kon doen.
Na de 1-4 door Mitchell Hensing bepaalde Danny Pieterse vanaf 11 meter de eindstand op 2-4.
Het duel werd kundig geleid door arbiter Ronald van der Maat.

Spelers in actie
Bij SJZ waren 20 spelers geselecteerd: doelman Marc van der Velde, doelman Niels van Diemen en de veldspelers Jaap de Goeje, Luuk van Wingerden, Floris Holt, Guus de Goede, Guus van der Hoeven, Niels van der Velde (zoon van Peter van der Velde die in de jaren negentig 5x in SJZ speelde en debuteerde op 11 september 1994 in de wedstrijd SJZ-LFC 1-2. GvdH), Stefan Sleijser, Mitchell Hensing, Peter Wansink, Roy Versteegen, Danny Pieterse, Caleb van der Helm, Arjeareau Kook, Marc Griffioen, Daniël Coret en Stijn Bouter.

Dinsdag 21 augustus, 20.15 uur, SJZ - DoCoS
Dinsdag 21 augustus oefent SJZ om 20.15 uur op Haasbroek tegen zaterdag-tweedeklasser DoCoS. Bij ‘Door Combinatie Sterk’ speelt Simon Jouby, die opgroeide bij SJZ en dinsdagavond dus tegen zijn ‘oude club’ speelt.

Zondag 26 augustus, 14.00 uur, Altior – SJZ
Zondag 26 augustus gaat SJZ in Langeraar op bezoek bij Altior. Die club werd afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse en is dus gepromoveerd naar de tweede klasse KNVB.
Opmerkelijk is dat SJZ vorig seizoen zowel op Haasbroek (3-)0 als in Langeraar (0-1) won van de latere kampioen Altior. Die ploeg wordt getraind door Manfred van den Bosch die in de seizoenen 2009-2010 en 2010-2011 aan het roer stond bij SJZ.

Dinsdag 28 augustus, 20.00 uur, derby Meerburg - SJZ
SJZ en Meerburg spelen op dinsdag 28 augustus (aftrap om 20.00 uur) tegen elkaar.
De wedstrijd wordt gespeeld aan de Rijndijk en is een poulewedstrijd voor de LAV Cup, de Leiden Amateur Voetbal Cup.