Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ LEGT IN EERSTE HELFT BASIS VOOR VERDIENDE 4-1 ZEGE OP ALTIOR - DOELPUNTEN SJZ VAN GROTE SCHOONHEID

6 maart 2016 21:15

tekst: Geard van der Hoeven

SJZ legde in de eerste helft de basis voor de uiteindelijke 4-1 overwinning op Altior. Vooral de drie doelpunten die de thuisclub voor de rust scoorde, waren van een grote schoonheid. Roy Versteegen die in december 2014 één keer eerder had gescoord produceerde nu twee prachtige treffers. Ook het doelpunt van Guus van der Hoeven, hij stond vrijwel op de achterlijn toen hij binnen kopte, mocht er zijn. Opmerkelijk was het sterke optreden van Dave Plooij die als linkerspits meerdere malen gevaarlijk was. Verrassend was ook het optreden van invaller Fred de Koning.

Prachtige doelpunten
Na een serie mindere wedstrijden was SJZ tegen Altior vanaf minuut eén bij de les. De brigade van trainer Rob van den Wijngaard was gretig en straalde uit wel weer eens te willen winnen. Nadat in de openingsminuut een doelpunt van SJZ werd afgekeurd was Altior aan de andere kant plotseling gevaarlijk. Verdediger Guus van der Hoeven moest zelfs aan de noodrem trekken om erger te voorkomen. Waar iedereen vreesde voor een strafschop en misschien wel een rode kaart, legde arbiter Waleveld de bal net buiten het strafschopgebied en kwam de verdediger er genadig van af. Precies binnen de 20 minuten werd de score geopend. Vanaf een krappe 25 meter joeg Roy Versteegen de bal snoeihard achter de kansloze doelman. Voordat Altior was bekomen van de achterstand was de score al verdubbeld. In eerste instantie leek een hoekschop op niets uit te lopen. Nadat Daniël Coret opnieuw de bal voor het doel bracht was het Van der Hoeven die met een lastige kopbal voor 2-0 zorgde.
Daarmee was de Zoeterwoudse koek nog niet op. Waren de supporters de laatste weken niet verwend, de derde treffer was opnieuw een heel fraaie. Binnen de zestien nam Roy Versteegen de bal op de borst aan en haalde opnieuw verwoestend uit. In de eerste helft had SJZ verder afstand moeten nemen. Daniël Coret kon oog in oog met de doelman het karwei net niet afmaken terwijl Evert Hogervorst een inzet rakelings naast zag gaan.

Andere wedstrijd
De flitsende eerste helft betekende echter niet dat SJZ het lek boven heeft. Na de rust was het een ‘andere wedstrijd’. Altior had immers niets meer te verliezen en nam het heft in handen. Er ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel van Niels van Diemen maar Altior verzuimde de spanning in de wedstrijd terug te brengen. In de 73e minuut een opmerkelijke wissel. De 35 jarige Fred de Koning maakte zijn (eenmalige?) rentree. Hij was opgetrommeld omdat er binnen de selectie personele problemen waren door geblesseerden, een enkele schorsing en persoonlijke omstandigheden . Bijna was De Koning zelfs nog trefzeker geweest. Spits Frank Willemse stond echter net voor hem en werkte de 4-0 binnen. Enkele minuten voor het einde redde de 17 jarige invaller Ed van der Weijden namens Altior de eer.

Passie
Trainer Rob van den Wijngaard was lovend over de eerste helft. “Er was eindelijk passie. We speelden goed voetbal, gaven slechts een halve kans weg en onze doelpunten waren van een hoge kwaliteit. Vergeet niet dat we veel mutaties hadden. Zo moest Roy Versteegen de vaak namens Altior gevaarlijke Anton den Haan uitschakelen. Dat deed hij uitstekend. Meer dan dat zelfs want onder het toeziend oog van opa Gerard Versteegen scoorde hij ook nog eens twee maal. Omdat Martijn van Rijt in de defensie stond kon Dave Plooij doorschuiven. Hij heeft veel power en pakte zijn nieuwe rol prima op. Ik vind dat ons team een pluim verdient. Misschien niet voor de tweede helft maar wel voor het eerste bedrijf. We kunnen nu met vertrouwen de komende duels tegemoet zien. Nog zeven wedstrijden waarvan vier op ons eigen sportpark Haasbroek.”

SJZ
Niels van Diemen
Guus de Goede
Guus van der Hoeven, Kevin Bos, Martijn van Rijt (73. Fred de Koning)
Evert Hogervorst (88. Eric Blokland), Roy Versteegen, Stefan Sleijser (89. Danny Rietkerken)
Daniël Coret, Frank Willemse, Dave Plooij

Uitslagen 6 maart
Nicolaas Boys – UDO 5-2, Bernardus – MMO 3-3, Stompwijk’92 – van Nispen 1-2, FC Rijnland – Alphen 0-3, SJZ – Altior 4-1, Graaf Willem – WVC 1-0, Meerburg – Teylingen 3-0.

Stand
Meerburg 21-50, Alphen 21-47, Teylingen 21-43, Graaf Willem 20-41, SJZ 21-36, van Nispen 21-35, WVC 21-30, FC Rijnland 19-29, Nicolaas Boys 20-29, Stompwijk’92 19-20, ASC 19-16, Altior 21-15, MMO 18-13, Bernardus 20-11, UDO 20-10.