Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ OP ALLE FRONTEN AFGETROEFD DOOR STERK ALPHEN

24 januari 2016 20:45

SJZ is tegen Alphen hard onderuit gegaan. Op sportpark Haasbroek kwamen de groenwitten er niet aan te pas tegen een ontketend Alphen. De nummer twee van de ranglijst jaagt al maanden op koploper Meerburg. Werd eerder dit seizoen het duel in Alphen nog door SJZ gewonnen (het werd 2-3) nu stelden de bezoekers al voor de rust orde op zaken.

Dat SJZ gehavend was mag niet als excuus gelden. Om uiteenlopende redenen waren Sjoerd Hulsbos, Peter Wansink en Koen van der Meer afwezig. Van de technische staf lagen trainer Rob van den Wijngaard en Wim Bos met griep onder de wol. Er moest dus nogal wat worden geïmproviseerd. Maar nogmaals, dat mag niet gelden als excuus en zou tekort doen aan het overtuigende spel van Alphen.

Flinke tik
Op slag van rust kreeg SJZ een flinke tik te verwerken. Een 0-2 stand bij de thee zou wellicht nog wat perspectief kunnen bieden. Een halve minuut voor de rust werd het echter 0-3 en een halve minuut na de pauze zelfs 0-4. Het vervolg was een kansloze missie voor de volgelingen van waarnemend coach René de Haas.

Na afloop was De Haas helder in zijn analyse. “Een terechte nederlaag, niets op af te dingen. Donderdagavond hadden we goed getraind en we waren er klaar voor. Alphen speelde collectief sterk en was met razendsnelle aanvallen steeds gevaarlijk. De bezoekers waren ook extra gebrand op een goed resultaat omdat zij eerder in het seizoen in eigen huis tegen de verhouding in hadden verloren van SJZ. Na het doelpunt zo vlak voor de rust was het eigenlijk al gebeurd. Wij kwamen als collectief veel te kort tegen een sterke tegenstander.”

Productieve aanval
Vooraf was uiteraard bekend dat Alphen een heel productieve aanval heeft met een gemiddelde van bijna 4 doelpunten per wedstrijd. SJZ kon niet verhinderen dat de bezoekers vrolijk doorgingen met scoren. Bij de 0-1 van Daniël van Leeuwen was er nog enige twijfel omdat de arbiter liet doorspelen. De bal was echter royaal over de doellijn geweest. Pal erop werd het 0-2 door topscorer Kevin Duthler die ook op fraaie wijze de derde treffer voor zijn rekening nam. In de eerste minuut na de pauze zorgde Aatif El Bouny zelfs voor 0-4 en het werd nog erger voor de thuisploeg. Precies na een uur spelen was het Duthler die zijn derde treffer produceerde en de 0-5 op het scorebord bracht.

Met enkele wissels (voor de rust was Danny Pieterse al geblesseerd afgehaakt en vervangen door Martijn van Rij) probeerde René de Haas zijn team nog wel nieuwe impulsen te geven. Het mocht niet baten. Evert Hogervorst scoorde weliswaar tegen, in de slotminuut was het Dennis Boer die de eindstand op 1-6 bepaalde.

Frank Willemse
Met het fikse verlies beleefde Frank Willemse weinig plezier aan zijn 150e wedstrijd in de hoofdmacht van SJZ. Hij kreeg na afloop in alle stilte wel de SJZ-penning (voor het fotomoment) maar binnenkort ontvangt hij ook zijn ‘spelersdossier’.

SJZ
Niels van Diemen
Evert Hogervorst – Guus van der Hoeven – Guus de Goede (62. Roy Versteegen) – Dave Plooij
Marc Griffioen (62. Corné Berg) – Daniël Coret – Stefan Sleijser
Frank Willemse – Kevin Bos – Danny Pieterse (23. Martijn van Rijt)

Uitslagen
Nicolaas Boys – Teylingen 1-0, Bernardus – Graaf Willem 0-0, Stompwijk’92 – Meerburg 1-1, SJZ – Alphen 1-6, Altior – WVC 4-1, UDO – MMO 2-0, ASC – van Nispen 4-1, FC Rijnland was vrij.

Stand
Meerburg 17-42, Alphen 17-40, Teylingen 17-34, Graaf Willem 16-31, SJZ 16-30, WVC 17-29, FC Rijnland 16-27, van Nispen 17-25, Stompwijk’92 15-17, Nicolaas Boys 16-17, ASC 15-13, Altior 17-11, Bernardus 17-10, MMO 15-9, UDO 17-9.