Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ 4 nog één wedstrijd verwijderd van kampioenschap

14 april 2015 9:00

SJZ 4 kan de titel in de 5e klasse 01 bijna niet meer ontgaan. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg van aanvoerders Koen de Bakker en Richard Detmers nog één punt nodig om zich definitief tot kampioen te kronen. De titel kan zondag 19 april (11:00 uur) worden binnen gesleept tijdens de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Alkmania 4.

In theorie had ’t Vierde afgelopen zondag al kampioen kunnen worden. In dat scenario moest concurrent DoCoS 2 punten verspelen tegen Alkmania 4 en de Zoeterwoudse ploeg winnen van DOSR 3. Alkmania 4, zondag de tegenstander tijdens de kampioenswedstrijd, had echter geen schijn van kans tegen een veel beter DoCoS 2 en kwam er met een 2-6 nederlaag eigenlijk nog genadig vanaf. Dat betekende dat alle Zoeterwoudse kampioensactiviteiten voor minstens één week de ijskast in moesten.

Of het aan de teleurstelling van het uitgestelde feest lag, weet niemand, maar ’t Vierde speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen grauwe middenmoter DOSR 3. Van het bij vlagen flitsende positiespel en het vroeg onder druk zetten van de tegenstander was vrijwel niets terug te zien, wat betekende dat de ploeg uit de Veen met zijn opportunistische spel tijdens het eerste bedrijf eigenlijk de gevaarlijkste ploeg was. Het was aan Joost (een diamant van een doelpunt met zijn ‘buitenkant links’ in de verre kruising) en twee rake kopballen van Eric te danken dat het bij de onderbreking ‘slechts’ 3-3 stond.

Na rust trok ’t Vierde de regie naar zich toe, maar soepel verliep het niet. Halverwege de tweede helft bracht Mark met een typisch spitsendoelpunt de Zoeterwoudse ploeg op voorsprong en leek Joost met zijn tweede, tien minuten voor tijd, het duel op slot te gooien. DOSR 3 kwam nog terug tot 4-5, maar ’t Vierde trok de drie punten over de streep en mag zich gaan opmaken voor de finale van het seizoen.

Aanstaande zondag is, zoals eerder vermeld, Alkmania 4 de tegenstander. Deze ploeg werd tijdens de uitwedstrijd van het kastje naar de muur gestuurd en op een 1-7 nederlaag getrakteerd. Om 11:00 uur staat de aftrap gepland. U komt toch zeker een kijkje nemen?