Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ en Teylingen komen in spannend duel niet tot scoren

8 maart 2015 22:15

Voor 4e maal op rij geen tegendoelpunt

ZOETERWOUDE. Dat een wedstrijd zonder doelpunten toch enorm boeiend kan zijn bewezen SJZ en Teylingen. De bezoekers uit Sassenheim waren de meest scorende ploeg na 18 duels. Met een gemiddelde van ruim 3,5 treffers per wedstrijd en de vrijwel altijd scorende spits Dorus van der Voort is het uitstekend dat SJZ – voor de vierde maal op rij – geen tegendoelpunt incasseerde. Over en weer waren er wel kansen.

De Zoeterwoudse afweer vormt de laatste weken een stevig fundament. Dat de aanvalslinie van Teylingen er geen bres in wist te slaan was het resultaat van 90 minuten geconcentreerd spelen. Er waren voor beide teams ook wel kansen. Zo zag Thomas van Kesteren op slag van rust een inzet via de grond en de doellat het veld weer inspringen. Aan de andere kant verdienden doelkansen voor Daan Hoogbruin en Nils Slingerland een beter lot. En als er gevaar dreigde waren er altijd nog de doellieden Niels van Diemen van SJZ en Wessel Zonjee van Teylingen die hun werk naar behoren deden.

Gewaarschuwd

Vooraf was de verdediging van SJZ – bestaande uit Guus van der Hoeven, Guus de Goede, Kevin Bos en Martijn van Rijt – gewaarschuwd voor de aanvalsdrift van Teylingen. Eerder in het seizoen verspeelde SJZ in Sassenheim een 0-2 voorsprong en ging met 5-2 onderuit. Vooral door toedoen van Dorus van der Voort die driemaal scoorde. Dit keer was de groenwitte afweer uitstekend bij de les en werd Van der Voort knap aan banden gelegd door Guus van der Hoeven. Beide spelers kennen elkaar van de tijd dat zij samen bij SJC in Noordwijk voetbalden. In de slotfase ontsnapte Van der Voort één keer aan zijn bewaker. Het was direct gevaarlijk maar voor SJZ liep het goed af.

Nadat SJZ in het eerste bedrijf de bovenliggende partij was, had Teylingen na de pauze een licht veldoverwicht. Doelpunten bleven echter uit. Een puntendeling was terecht na een levendige wedstrijd die 90 minuten lang spannend en regelmatig boeiend was. Het spel van SJZ kent de laatste weken een stijgende lijn. Dat geeft een goed gevoel voor de nabije toekomst.

SJZ-trainer Rob van den Wijngaard is tevreden over de progressie van zijn team. “We wisten uiteraard dat we Teylingen geen ruimte moesten bieden. Dat moet je wel 90 minuten volhouden. Er is steeds meer stabiliteit in ons team. Dat we vier keer op rij geen tegendoelpunt hebben gekregen vind ik geen toeval. Heel belangrijk is dat we de wedstrijden die we moesten winnen – Kickers en ASC – ook daadwerkelijk hebben gewonnen. Op 22 maart gaan we op bezoek bij MMO, de week erna komt Gol Sport op bezoek. Opnieuw belangrijke wedstrijden. Als we het goede gevoel wat we nu hebben kunnen vasthouden dan kunnen we via een eindsprint naar een mooie eindklassering.”

SJZ

Niels van Diemen

Guus van der Hoeven, Guus de Goede, Kevin Bos, Martijn van Rijt (71. Frank Willemse)

Evert Hogervorst, Daan Hoogbruin, Stefan Sleijser

Hans Coret (84. Corné Berg), Caleb van der Helm, Nils Slingerland

Uitslagen 8 maart

DOSR – Voorschoten’97 2-2, Hillegom – ASC 5-1, Meerburg – Kickers’69 3-1, Nicolaas Boys – Gol Sport 3-1, van Nispen – Alkmania 3-5, SJZ – Teylingen 0-0, UDO – MMO 2-0.

Stand

Hillegom 19-54, Teylingen 19-41, van Nispen 19-33, DOSR 19-32, MMO 18-31, Meerburg 17-29, Voorschoten’97 18-26, SJZ 19-21, Nicolaas Boys 19-21, UDO 19-19, Alkmania 19-19, Gol Sport 18-17, ASC 19-12, Kickers’69 18-11.