Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ LAAT ZICH IN OPENINGSFASE AFTROEVEN DOOR NICOLAAS BOYS EN GAAT PIJNLIJK ONDERUIT: 1-2

1 februari 2015 21:30

SJZ heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen. In een rechtstreekse confrontatie met concurrent Nicolaas Boys ging SJZ met 1-2 onderuit. Al heel vroeg in de wedstrijd kwam SJZ op achterstand na uiterst onzorgvuldig optreden. Bij het tweede doelpunt, in de 19e minuut, ging de doelman in de fout. Voor de thee kwam SJZ nog wel terug tot 1-2 maar na de pauze was het aanvallend veel te pover. Het werd een heel dure nederlaag voor de formatie van trainer Rob van den Wijngaard.

De oefenmeester – die ook komend seizoen SJZ onder zijn hoede heeft – vond dat het zeer slappe begin zijn team de das heeft omgedaan. “We hadden goed getraind en er steeds op gehamerd dat we scherp moesten beginnen. En er vooral voor waken dat we snel op achterstand zouden komen. Twee verdedigingsfouten werden binnen 20 minuten afgestraft en zo liepen we steeds achter de feiten aan. We wisten dat Nicolaas Boys op de counter zou spelen. Met een 0-2 stand was dat koren op de molen voor die gasten. Nog voor de rust kwamen we terug tot 1-2, hadden vervolgens het beste van het spel maar scoorden niet de gelijkmaker. Tijdens de rust heb ik mijn spelers extra gewezen op passie en beleving en zeker ook dat er wat te halen was. We probeerden wel te voetballen maar het lukte niet. Onze aanvallers hebben wat ruimte nodig, die kregen ze niet van Nicolaas Boys. Het ontbrak ons aan overzicht en mede daardoor bleef de tegenstander gemakkelijk overeind. Wij hadden veruit het meeste balbezit maar dwongen veel te weinig af. Echt heel zuur en vooral duur puntverlies.”

Vreemde bodem
Nicolaas Boys had dit seizoen op vreemde bodem alle wedstrijden verloren. Op Haasbroek was het na getreuzel in de SJZ-afweer door de attente Hans van der Veen al heel snel 0-1. Bij het tweede doelpunt, van Luke van Veen, leek de bal een eenvoudige prooi voor de keeper maar hij verkeek zich op de inzet. SJZ, dat aantrad met Stefan Sleijser en Guus van der Hoeven, nam vervolgens wel het initiatief over maar echt overtuigend was het allemaal niet. Toch werd het 1-2. Hans Coret kopte de bal uit een hoekschop van Nils Slingerland knap binnen. Met nog een krap uur te gaan was er meer dan voldoende tijd.

Na de pauze probeerde SJZ het wel maar zonder echte overtuiging. Nicolaas Boys verdedigde echter secuur en was bij uitvallen af en toe gevaarlijk. Met Caleb van der Helm en Corné Berg als verse krachten probeerde Van den Wijngaar het tij alsnog te keren. In de extra speeltijd raakte Kevin Bos de onderkant van de lat maar de bal sprong het veld weer in.

SJZ
Niels van Diemen
Guus van der Hoeven (81. Corné Berg), Kevin Bos, Guus de Goede, Martijn van Rijt
Evert Hogervorst (69. Caleb van der Helm), Frank Willemse, Stefan Sleijser
Daan Hoogbruin, Hans Coret, Nils Slingerland

Uitslagen
Alkmania – Gol Sport 5-0, Hillegom – Voorschoten97 8-1, Kickers’69 – ASC afgelast, Meerburg – DOSR 0-2, van Nispen – MMO afgelast, SJZ – Nicolaas Boys 1-2, UDO – Teylingen 0-2.

Stand
Hillegom 15-45, Teylingen 15-33, van Nispen 14-29, DOSR 14-25, Voorschoten’97 15-23, MMO 14-22, Meerburg 15-22, Gol Sport 13-15, Nicolaas Boys 15-15, Alkmania 15-14, SJZ 15-13, UDO 15-12, Kickers’69 13-10, ASC 14-9.