Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DIKKE ONVOLDOENDE VOOR ONGECONCENTREERD SJZ BIJ GOL SPORT: 5-2 VERLIES

9 november 2014 20:45

Na 23 minuten was de wedstrijd tussen GOL Sport en SJZ feitelijk al gespeeld. De bewoners van de Boshuizerkade scoorden op dat moment de 3-0 en SJZ leek rijp voor een enorme afstraffing. De formatie van trainer Rob van den Wijngaard had geen antwoord op het frivole maar tevens effectieve spel van de thuisclub. Zwak ingrijpen in de Zoeterwoudse afweer was mede debet aan de desastreuze start. SJZ herstelde zich wel, kreeg kansen en scoorde nog voor de thee de 3-1. In de eerste minuut na de thee was het echter al 4-1. Dat het slechts 5-2 werd had te maken met onzorgvuldlg optreden aan beide kanten. De teller had net zo goed kunnen eindigen op 10-5.

Voordat SJZ (zonder de geblesseerde centrale verdediger Guus de Goede) bij de les was, was het al 2-0. Eerst kon Galid Mrani ongehinderd langs drie spelers en hard inschieten. Doelman Van Diemen leek verrast. Enkele minuten later kopte Oltman Elhammouchi uit een voorzet van Nick van der Reijden ongehinderd de 2-0 binnen. Verder dan een enkel slap plaagstootje kwam SJZ niet. Het werd nog erger toen de uiterst behendige en levensgevaarlijke Mohamed Achabar er snoeihard in de bovenhoek 3-0 van maakte. SJZ wist daarna wel onder de druk uit te komen, mede omdat GOL Sport de teugels wat liet vieren. Kevin Bos raakte uit een vrije trap de lat, Thomas Wijsman zag de bal na een vlotte aanval tegen de paal komen. Op dat moment had trainer Van den Wijngaard verdediger Sietse Loos al gewisseld omdat hij geen vat kreeg op de gevaarlijke Achahbar. Roy Versteegen was zijn vervanger. Aan beide kanten ontstonden reële scoringskansen maar in het eerste bedrijf bleef het bij 3-1.

Opdracht
De opdracht voor SJZ voor het tweede bedrijf was duidelijk. Achterin dichthouden en op de aanval. Van die mooie gedachte kwam niets terecht. Binnen 60 seconden was het 4-1. Bij een hoekschop tastte doelman van Diemen mis en was het voor de 40 jarige Adil Moutaoussut eenvoudig om te scoren. GOL Sport leek uit te lopen naar een monsterscore maar verzuimde de kansen te benutten. Door Achahbar werd het 5-1. Er was toen nog een half uur te gaan. SJZ kreeg mogelijkheden om de score een beter aanzien te geven. Het vizier stond echter niet scherp waarbij best vermeld mag worden dat doelman Oguzhan Yazici een uitstekende wedstrijd keepte. Kansloos was hij bij de strafschop die Daan Hoogbruin verzilverde. SJZ mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat bij een te hoge trap het hoofd van Roy Versteegen werd geraakt. Wrang was het dat invaller Versteegen zich even later moest laten vervangen. In het slotkwartier waren er voor beide teams kansen – echt 100%-kansen – maar meer doelpunten bleven uit.

Teamchef Wim Bos had na afloop niet veel woorden nodig voor de samenvatting. “Voor ons was het een dramatisch begin. Bij een 3-0 achterstand werden wij wel sterker, creëerden kansen maar waren te slordig in de afwerking. Tijdens de rust maakten we duidelijke afspraken in een poging de wedstrijd een andere wending te geven. In de eerste minuut na de pauze was die doelstelling al achterhaald. We kwamen nog wel drie keer alleen voor de keeper maar konden het niet afronden. Dan houdt het echt op.”

SJZ
Niels van Diemen
Sietse Loos (30. Roy Versteegen / 77. Tim Soesbergen), Martijn van Rijt, Kevin Bos, Nils Slingerland
Sjoerd Hulsbos Caleb van der Helm, Frank Willemse
Hans Coret, Thomas Wijsman, Daan Hoogbruin

Uitslagen
Alkmania – UDO 1-0, ASC – Nicolaas Boys 2-3, GOL Sport – SJZ 5-2, Kickers’69 – DOSR 3-3, MMO – Hillegom 1-2, Van Nispen – Meerburg 2-2, Voorschoten’97 – Teylingen 5-7.

Stand
Hillegom 9-27, van Nispen 9-20, MMO 9-19, Teylingen 9-18, Meerburg 9-16, GOL Sport, 9-12, Nicolaas Boys 9-12, DOSR 9-10, SJZ 9-9, UDO 9-9, Voorschoten’97 9-8, Kickers’69 9-7, Alkmania 9-5, ASC 9-5.