Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

OPNIEUW SLAAGT SJZ ER NIET IN EEN 2-0 VOORSPRONG VAST TE HOUDEN - MMO KOMT TERUG TOT 2-2

2 november 2014 21:00

Het duel tussen SJZ en MMO eindigde onbeslist. SJZ kwam op een 2-0 voorsprong maar zag na de rust MMO, nummer 2 op de ranglijst, langszij komen. Beide ploegen kregen vervolgens mogelijkheden om de zege binnen te slepen, gescoord werd er echter niet meer. Uiteindelijk hadden beide trainers vrede met de puntendeling.

door Gerard van der Hoveen

Toch was vooral SJZ-trainer Rob van den Wijngaard een geplaagd man. “Het is al de derde keer dit seizoen dat we op een 2-0 voorsprong komen en die vervolgens uit handen geven. Tegen MMO krijgen wij bij een 2-1 stand een nauwelijks te missen kans op 3-1. De bal gaat er echter niet in en nog geen halve minuut later is het aan de andere kant wel raak. Natuurlijk is dat teleurstellend. Als ik realistisch ben dan geeft een gelijkspel wel de verhouding weer. Ik denk dat de toeschouwers winnaar zijn, het was een levendige partij.”

Dat vond ook MMO-trainer Pascal Verschoor. “Wij kozen bewust wind tegen in de eerste helft omdat we weten dat SJZ na de rust graag richting clubhuis speelt. SJZ kwam terecht op 2-0. Niets op af te dringen al kregen wij zeker ook kansen. Na de rust speelde we va bank en dat had, ook omdat wij het betere veldspel hadden, resultaat. Met 2-2 kan ik wel leven, temeer daar SJZ een riante kans op 3-1 miste. Voor hetzelfde geld schiet Quint Luykx ons in de slotminuut zelfs nog naar de overwinning.”

De bezoekers – voor SJZ altijd een lastige opponent – kregen de eerste mogelijkheid. Aan de andere kant was de eerste kans voor SJZ direct raak. Het was eigenlijk niet eens een kans. Kevin Bos slaagde er echter in uit een vrije trap toch rechtstreeks te doelpunten. Van een afstand van zo’n 35 meter dirigeerde hij de bal in de bovenhoek. Doelman Albin van Wieringen, geplaagd door de zon en de wind, verkeek zich op de inzet. Na wat plaagstootjes van MMO kwam SJZ op 2-0. Uit een perfecte aanval via Hans Coret en prachtig werk van Nils Slingerland maakte Frank Willemse het karwei af. Nils Slingerland kreeg volkomen terecht alle credits van zijn teamgenoten. MMO drong aan, kreeg wat schietkansen maar echt verontrustend was dat niet. Op slag van rust had SJZ de marge kunnen opvoeren. De te slappe inzet werd door goalie Van Wieringen met wat kunst en vliegwerk ter nauwer nood gekeerd.

Na de doelwisseling tapte MMO, geheel volgens verwachting, uit een ander vaatje. Met veel inzet, strijd en aardig voetbal werd SJZ onder druk gezet. Het vizier stond echter niet op scherp. Ook niet bij SJZ-topscorer Daan Hoogbruin die te slap kopte. Precies halverwege het tweede bedrijf kwam MMO terug in de wedstrijd. Sjoerd Hulsbos beging een overtreding binnen de zestien waarna Richard Bakker vanaf 11 meter geen fout maakte al zat doelman Van Diemen wel akelig dicht bij de bal. Nadat SJZ verzuimde 3-1 te maken – Willemse wist de voorzet van Slingerland niet af te ronden – was het in de tegenaanval via Leroy van Goozen wel raak: 2-2. Beide teams kregen kansen op meer. In de slotminuut kroop SJZ door het oog van de naald toen Quint Luykx de bal rakelings over het doel knalde.

SJZ
Niels van Diemen
Sjoerd Hulsbos, Guus de Goede, Kevin Bos, Martijn van Rijt
Frank Willemse, Evert Hogervorst, Tim Soesbergen (78. Sietse Loos)
Daan Hoogbruin, Hans Coret (86. Thomas Wijsman), Nils Slingerland

Uitslagen
DOSR – Teylingen 3-3, Hillegom – GOL Sport 3-1, Meerburg – Alkmania 4-2, Nicolaas Boys – Voorschoten’97 1-0, van Nispen – Kickers’69 2-2, SJZ – MMO 2-2, UDO – ASC 2-2.

Stand
Hillegom8-24, van Nispen 8-19, MMO 8-19, Meerburg 8-15, Teylingen 8-15, SJZ 8-9, DOSR 8-9, GOL Sport 8-9, UDO 8-9, Nicolaas Boys 8-9, Voorschoten’97 8-8, Kickers’69 8-6, ASC 8-5, Alkmania 8-2.