Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ VERSPEELT TEGEN TEYLINGEN EEN VERDIENDE 0-2 VOORSPRONG EN VERLIEST MET 5-2

26 oktober 2014 20:45

SJZ heeft in een bizarre wedstrijd tegen Teylingen een 0-2 voorsprong volledig verspeeld. In het laatste kwartier walsten de Sassenheimers over de groenwitten heen en wonnen geflatteerd met 5-2. Voor SJZ een zure les. Zeker omdat de formatie van trainer Rob van den Wijngaard in het eerste uur minimaal gelijkwaardig en bij vlagen zelfs de betere ploeg was. Maar dat levert geen punten op omdat uitsluitend de doelpunten tellen.

door Gerard van der Hoeven

De cijfers spraken uiteindelijk duidelijke taal. Toch was voor Van den Wijngaard niet alleen de doelpuntenproductie maatgevend. “We hebben 75 minuten goed gevoetbald. Kansen gecreëerd maar verzuimd de mogelijkheden te benutten. Na de verdiende 0-2 werd het uit het niets ineens 1-2. Een mooi doelpunt, dat wel, maar niet nodig. Een kwartier voor tijd had Coret een unieke kans op de 1-3. Hij verzaakte en even daarop was het 2-2. In de slotfase was het over en uit. Uiteraard ben ik diep teleurgesteld na deze nederlaag. Toch bieden de goede momenten het nodige houvast. Ik vind dat we steeds beter spelen maar we scoren te weinig. Dat is eigenlijk het enige punt van kritiek op mijn team.”

Dat SJZ aardig voetbalt is mooi, maar na 90 minuten zijn de punten toch doorslaggevend.SJZ startte op sportcomplex de Roodemolen voortvarend. Er kwamen kansjes maar vooralsnog niet meer dan dat. SJZ kroop een keer door het oog van de naald toen arbiter De Wit volkomen ten onrechte liet doorspelen na buitenspel. De Teylingen-spits schoof de bal naast het doel. Pal voor de rust miste Stephan Assendelft in riante schietpositie namens de thuisclub volledig de bal. Dit uiteraard tot grote oplichting van heel Zoeterwoude. In de 45e minuut kwam de bal op de stip. Hans Coret kwam ook in oog met doelman Steven Hartevelt. Op het moment van schieten werd hij op drie meter van het doel onreglementair aangepakt door centrumverdediger Walter Bisschops. De bal ging op de stip en Bisschops kwam met de gele kaart wonderwel goed weg. Vanaf 11 meter scoorde Daan Hoogbruin de 0-1.

ONDER CONTROLE
Na de pauze had SJZ de zaken goed onder controle al drong Teylingen wel aan. Mark van der Vlugt zag een inzet rakelings naast het doel van Niels van Diemen verdwijnen. Na dik een uur spelen maakte debutant Tim Soesbergen plaats voor Kevin Bos. Nauwelijks een minuut later was het 0-2. Voorbereidend werk van Sjoerd Hulsbos en Hans Coret werd door Daan Hoogbruin doeltreffend afgerond. Twee minuten later kopte Dorus van der Voort de aansluitingstreffer achter Van Diemen. Vooralsnog was er niets aan de hand. Immers, een aandringend Teylingen zou voor SJZ mogelijkheden aan de andere kant kunnen betekenen. Die filosofie klopte. Met nog een kwartier te gaan had Coret de 1-3 op zijn schoen, eerst vond hij de doelman op zijn weg, in de rebound schoot hij over. De aloude voetbalwet dat in zo’n geval het doelpunt aan de andere kant valt, werd zondag weer eens bewaarheid. Op wat gelukkige wijze scoorde Van der Voort zijn tweede treffer. Teylingen voelde direct dat er meer te halen was. Wist Van Diemen eerst nog een inzet van aanvoerder Bob van der Vlugt onschadelijk te maken, op de inzet van Jaap Zwetsloot had hij geen antwoord. SJZ moest nu nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Bijna slaagde Hoogbruin er in maar zijn inzet ging naast het doel. In de laatste 3 minuten voerde Teylingen door treffers van George Hulsbosch en opnieuw Van der Voort de score op tot een geflatteerde 5-2 eindstand.

SJZ
Niels van Diemen
Sjoerd Hulsbos, Martijn van Rijt, Guus de Goede, Sietse Loos (85. Corné Berg)
Frank Willemse, Daan Hoogbruin, Evert Hogervorst
Tim Soesbergen (debuut / 62. Kevin Bos), Hans Coret, Nils Slingerland

UITSLAGEN 26 OKTOBER
Alkmania – Van Nispen 2-3, ASC – Hillegom 0-2, GOL Sport – Nicolaas Boys 3-2, Kickers’69 – Meerburg 3-5, MMO – UDO 3-1, Teylingen – SJZ 5-2, Voorschoten’97 – DOSR 1-1.

STAND
Hillegom 7-21, MMO 7-18, van Nispen 7-18, Teylingen 7-14, Meerburg 7-12, GOL Sport 7-9. SJZ 7-8, DOSR 7-8, Voorschoten’97 7-8. UDO 7-7, Nicolaas Boys 7-6, Kickers’69 7-5, ASC 7-4, Alkmania 7-2.