Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ ONDERUIT NA BLIKSEMSTART TEYLINGEN: 2-3

21 april 2024 13:45

SJZ heeft verzuimd de kans te grijpen op een bloedstollend slot van de competitie. Bij winst op koploper Teylingen zouden de groenwitten de formatie uit Sassenheim passeren op de ranglijst.
Op een koud sportpark Haasbroek liet SJZ zich echter compleet verrassen. Binnen vijf minuten sloeg Teylingen twee keer toe. Die mokerslag kwam de thuisploeg niet meer te boven. Bij de rust was het 1-3. Weliswaar was SJZ in het tweede bedrijf de bovenliggende partij, verder dan 2-3 kwam de brigade van trainer Kevin Bos.

ONTLADING
Bij Teylingen was de ontlading groot. Met knikkende knieën kwam Teylingen naar Zoeterwoude-dorp. Na 90 minuten keerden de rood-zwarten met de borst vooruit huiswaarts. Met dank aan de ervaren doelman Wessel Zonjee die zijn ploeg met meerdere knappe reddingen overeind hield. Een gehavend SJZ was zichzelf niet. Waar sluitpost Zonjee bij de bezoekers overeind bleef, kende zijn Zoeterwoudse collega Oscar Koek een minder gelukkige middag.
Voor SJZ is het een schrale troost dat de titel van de eerste periode sowieso nacompetitie oplevert. Een toetje dat veel weg heeft van een loterij.

OUDE GLORIE
Vooraf was in het clubhuis een reünie van selectiespelers die in het seizoen 1963-1964 kampioen werden. Zestig jaar geleden (!!) werden de groenwitten kampioen na een klinkende 4-0 overwinning op ….. Teylingen. Daar waren destijds op het Loetheveld 2500 toeschouwers getuige van.

Hoewel er zaterdag 20 april 2024 bij lange na niet zoveel toeschouwers waren, zagen de supporters wel meer doelpunten. Vijf in totaal, 3 voor de bezoekers, 2 voor de thuisploeg. Teylingen bracht met de winst een neerwaartse spiraal tot stilstand. En die ploeg behoudt in de jaargang waarin het eeuwfeest wordt gevierd de beste papieren voor de hoofdprijs: het kampioenschap en promotie.

BLIKSEMSTART
Teylingen kende een ongekende bliksemstart. Zelfs Max Verstappen zou er jaloers op kunnen zijn. Na vijf minuten was het 0-2 door vroege treffers van Pascal de Ridder en Melvin van Stijn, Met dank overigens aan de gastheren die blijkbaar dachten dat de officiële aftrap pas om half 3 zou zijn!
Persoonlijke fouten zetten Teylingen in een zetel. Dat hoefde niet desastreus te zijn, er waren immers nog 85 minuten te gaan. Dat de vroege achterstand het zelfvertrouwen niet ten goede kwam, behoeft niet verder te worden toegelicht.

SJZ herpakte zich wel degelijk. Maar gaten vinden in de Sassemse afweer was lastig. Voorts verkeerde doelman Wessel Zonjee in een prima vorm. Met zijn optreden voorkwam hij enkele malen een zeker-lijkende treffer. Zoals op een vlammende kopbal van aanvoerder Mitchell Hensing.

Na de 0-2 verkleinde de sterk spelende Jay Loomans in de 14e minuut de achterstand tot 1-2. Na een pass van de absolute uitblinker Caleb van der Helm passeerde Loomans de doelman. De Zoeterwoudse vreugde was van korte duur, 4 minuten later zorgde Jay Berk met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de 1-3.

In de tweede helft, met de wind in de rug, nam SJZ| het doel van de bezoekers onder vuur. De thuisploeg domineerde, doelpunten bleven vooralsnog uit. Het wordt eentonig, maar doelman Zonjee bleek een te groot obstakel. Twee maal was Caleb van der Helm dicht bij de aansluitingstreffer. Beide malen was Zonjee hem de baas. Ruim een kwartier voor het einde moest de sluitpost toch capituleren op een inzet van Van der Helm. SJZ zette aan. Kwam zelf nog goed weg toen de paal een doelpunt van de bezoekers in de weg stond. Bij de thuisploeg ontbrak de extra kracht en het vernuft om minimaal één punt uit het vuur te slepen. Zo zag Joey Vink een bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal gaan.

“IK HEB PRIMA GESLAPEN”
Trainer Kevin Bos berustte in de nederlaag. Zondagochtend meldde hij: “Of ik goed heb geslapen? Ja hoor. Ik kan er toch niets meer aan veranderen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We hebben de mogelijkheid laten liggen om het slot van de competitie heel spannend te maken. Ik snap niet dat wij zo slap begonnen. De scherpte ontbrak terwijl iedereen het belang kende. Tijdens de rust ben ik heel boos geweest. Vitten op elkaar helpt niet. Daar is nog nooit iemand beter door gaan spelen. Ik vind wel dat wij in de tweede helft domineerden. Resultaat bleef echter uit. Dat is wel zuur. We moeten ons nu richten op de nacompetitie.”

SJZ
Oscar Koek
Mike Hensing, Guus de Goede, Jurian de Klerk (22. Rick van Hoorn), Ricardo Rietkerken (61. Frank Willemse)
Mitchell Hensing, Joey Vink, Jari van Kampen
Marc Griffioen, Caleb van der Helm Jay Loomans (61. Daan van Rijn)

UITSLAGEN
SJZ – Teylingen 2-3, Woubrugge – Warmunda 2-1,
FC Oegstgeest – MMO 5-1, Roodenburg – Meerburg 1-3, Nicolaas Boys – Alphen 6-0, Floreant – Sporting Leiden 3-4, Stompwijk’92 – NSV’46 3-1.

STAND
Teylingen 22-49, FC Oegstgeest 22-48, SJZ 22-44, Meerburg 22-44, NSV’46 22-41, Warmunda 22-34, Roodenburg 22-34, Nicolaas Boys 22-33, Floreant 22-30, Stompwijk’92 22-28, Alphen 22-17, Woubrugge 22-14, Sporting Leiden 22-14, MMO 22-9.