NACOMPETITIE VOOR SJZ -- TEGENSTANDER NOG NIET BEKEND !!!

5 juni 2022 13:30


Door de grote zege op Football Factory eindigt SJZ als vierde en dat levert een ticket op voor deelname aan de nacompetitie. Daarom waren er na afloop van de met 2-8 gewonnen wedstrijd bloemen voor de spelers en de staf.

SJZ heeft nu uitzicht op promotie naar de derde klasse, al is de weg nog lang.
Woensdagavond 8 juni (en dus niet dinsdag 7 juni zoals aanvankelijk werd gedacht) is al de eerste wedstrijd.
De tegenstander is echter nog niet bekend omdat op 4 juni een wedstrijd in 4B werd afgelast. Wel staat vast dat SJZ woensdagavond thuis speelt.


Afgelopen zaterdag won SJZ de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 2-8 van het reeds gedegradeerde Football Factory.
Koudekerk zette de tot voor kort niet verwachtte kroon op het werk. De 2-0 zege op Roodenburg was voldoende om de titel binnen te slepen. Met dank – heel veel dank – aan SJZ. Teylingen was immers de torenhoge favoriet, maar verslikte zich vorige week in SJZ door met 5-1 te verkiezen van de Haasbroek-bewoners.
Dat Teylingen op 4 juni de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 10-1 won van Kickers’69 kon de Sassenheimers niet redden. Het doelsaldo van Koudekerk was uiteindelijk beter.

MARC GRIFFIOEN 4X TREFZEKER

Bij Football Factory-SJZ was Marc Griffioen met 4 doelpunten hofleverancier. De 3 doelpunten van Ricardo Rietkerken mochten er overigens ook zijn. Peter Wansink maakte het achttal compleet. (Noot: op de website van LAV stonden andere doelpuntenmakers – dit gaat LAV corrigeren. GvdH).

Omdat trainer Arie van Duijn even uit de roulatie is, nam René de Haas de honneurs waar.
De wedstrijd werd gespeeld op een ‘bijzonder veld’. Op een kwaliteit kunstgras (een soort tapijt) dat SJZ niet gewend is. En met veel hinderlijke lijnen op het veld omdat er ook American Football op wordt gespeeld.
De eerste helft was niet om warm van te worden. Dat hoefde trouwens ook niet want de zon zorgde voor een zeer aangenaam verblijf op het Leidse Bioscience Park.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat Marc Griffioen de score opende. Hij scoorde na een half uur ook de tweede treffer. Football Factory kwam terug tot 1-2 toen Gideon de Lange doelman Oscar Koek passeerde.
Daan van Rijn verzuimde in kansrijke positie de marge weer uit te bouwen. In de extra speeltijd van het eerste bedrijf deed Ricardo Rietkerken dat op beheerste wijze wel.

SJZ DENDERT DOOR

Na de doelwisseling was bij de thuisclub de Leidse pijp snel leeg. Hoewel het tempo niet eens hoog was, konden de Sleutelstadbewoners het toch niet echt bijbenen. Peter Wansink zorgde op aangeven van Mitchell Hensing al snel voor 1-4. Marc Griffioen had er nog wel zin en maakte snel achter elkaar zijn derde en vierde treffer zodat het denkbeeldige scorebord op 1-6 stond.
Ricardo Rietkerken – de laatste wedstrijden goed op dreef – produceerde het zevende en achtste doelpunt.
Voor doelman Gijs Minnema een middag om snel te vergeten.

CURIEUS DOELPUNT

Tussen de Zoeterwoudse doelpuntenbedrijven door deed Glenn van Weeren iets terug door de tweede Leidse treffer op zijn naam te schrijven. Dat was overigens een heel curieus doelpunt waar Van Weeren zelf nauwelijks weet van had.
In een duel op meer dan 20 meter van het doel trapte Guus de Goede de bal weg. Het ronde speelattribuut caramboleerde via Van Weeren op miraculeuze wijze met een grote boog in het door SJZ verdedigde doel.
Jammer dat er geen bewegende beelden van zijn…….

Namens SJZ liet Rick van Hoorn op miraculeuze wijze een enorme kans onbenut. Op anderhalve meter van het doel, waar de keeper al was uitgespeeld, kreeg hij de bal niet goed op de schoen waardoor de ronde ‘knikker’ over het doel verdween. Ook daar zijn geen bewegende beelden van……

Invaller-trainer René de Haas kan uiteraard terugzien op een geslaagde invalbeurt. “Het is dit seizoen meerdere keren gebleken dat SJZ tegen kwalitatief mindere ploegen zelf ook minder goed speelt. Voor vandaag was de opdracht duidelijk: winnen. We moesten waken voor onderschatting, nou, dat is wel gelukt. We zetten hoog druk en hebben de ruimtes goed benut. Het is geen excuus, maar al die lijnen op het veld was echt lastig voetballen.”

Oscar Koek
Jurian de Klerk (46. Rick van Hoorn), Roy Versteegen, Dave Plooij, Jim Warmenhoven (46. Bryan Hilders)
Guus de Goede, Mitchell Hensing Peter Wansink, Daan van Rijn (62. Corne Berg)
Marc Griffioen (74. Guus van der Hoeven), Ricardo Rietkerken

UITSLAGEN

Bernardus – SJC 9-1, Football Factory - SJZ 2-8, LSVV’70 – Warmunda 2-2, Meerburg – MMO 3-0, Teylingen – Kickers’69 10-1, Woubrugge was vrij.

EINDSTAND

Koudekerk 24-61 (doelsaldo +65); Teylingen 24-61 (doelsaldo +59), Meerburg 24-57, SJZ 24-41, Warmunda 24-36, SJC 24-29, LSVV’70 24-27, Kickers’69 24-25, Woubrugge 24-23 (doelcijfers 43-61 = min 18), Roodenburg (doelcijfers 37-55 = min 18), Bernardus 24-23 (doelcijfers 38-58 = min 20), Football Factory 24-19, MMO 24-16.

SAMENGEVAT

Kampioen en promotie aar derde klasse: Koudekerk

Nacompetitie voor promotie naar derde klasse: Teylingen, Meerburg, SJZ

Degradatie naar nieuwe 5e klasse: MMO, Football Factory en Bernardus.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!