Facebook Toestaan Niet toestaan

SJZ doet zichzelf enorm tekort tegen Bernardus: 2-2

21 november 2021 12:00

SJZ – Bernardus 2-2 (20 nov 21)

SJZ heeft het in de aanloop naar de derby tegen Meerburg (zaterdag 27 november is het op Haasbroek SJZ – Meerburg) lelijk laten afweten tegen Bernardus. Na een meer dan verdiende 2-1 voorsprong bij de rust, werd het uiteindelijk 2-2.

En dat puntenverlies mag SJZ zichzelf aanrekenen. Ondanks alle respect voor de bezoekers uit Hazerswoude-Rijndijk had SJZ de hele buit in Zoeterwoude-Dorp moeten houden. Bernardus toonde echter een enorme inzet en die aanpak werd beloond met een punt.

VOLGT OP EEN SLECHTE GENERALE EEN GOEDE UITVOERING?

Of het gezegde “Een slechte generale, is een goede uitvoering” voor de eerstvolgende wedstrijd opgaat, is zeer de vraag, Want die eerstvolgende tegenstander is Meerburg en de Rijndijkers zijn niet voor niets koploper in de vierde klasse. Onder leiding van debuterend hoofdtrainer Jelle Korbee doen de Rijndijkers het uitstekend. Vooral de doelpuntenproductie (28 treffers in 7 duels) valt hierbij op.

Zeker is dat de komende wedstrijd weer een nieuw hoofdstuk is en ‘gewoon’ met een 0-0 stand begint. Dat SJZ tegen Meerburg uit een ander vaatje moet tappen, behoeft verder geen betoog. Aan trainer Arie van Duijn de uitdagende taak zijn formatie op scherp te krijgen.

Bij SJZ was doelman Gijs Brinks terug na een blessure. Aanvaller Marc Griffioen is ook hersteld en begon op de bank. Verder maakte Peter Wansink zijn rentree in SJZ 2 en maakte zelfs de 90 minuten vol in de gewonnen wedstrijd tegen Blauw Zwart 2.

Omdat publiek niet welkom was. Werd het duel uitgezonden via een livestream. Met veel dank aan vader en zoon Leonard en Stephan de Boer. Hulde.

TWEE DOELPUNTEN BINNEN 60 SECONDEN

Na een openingsfase met aftasten over en weer kwamen de bezoekers verrassend op 0-1. Koen Schellingerhout schreef de treffer op zijn naam. Het antwoord van SJZ kwam binnen 60 seconden. Mitchell Hensing passte op Ricardo Rietkerken, hij kapte zijn man uit en bediende Hans Coret die doel trof: 1-1.

SJZ behield het initiatief en nam in de 25ste minuut de leiding. Na een vlotte aanval kwam de bal bij Jari van Kampen (zijn vader Paul is van huis uit een Bernardus-man…..) die op zijn beurt meerdere spelers in de luren legde en de bal in de bovenhoek schoot. Doelman Luuk Enter was terecht boos op zijn verdediging die verzuimde in te grijpen. Het maakte de schoonheid van de treffer van Van Kampen er niet minder om.

Op slag van rust raakte Coret nog de buitenkant van de paal.

WAT ZAT ER IN DE THEE VAN SJZ?

Wat er in de thee van SJZ zat, is niet duidelijk, wel werd heel snel duidelijk dat de groenwitten geen schim waren van het collectief van voor de pauze.

Het moet ook gezegd dat Bernardus voelde dat er wel wat te halen was in een druilerig Zoeterwoude. Zeker in de openingsfase van het tweede bedrijf mocht de thuisclub niet klagen. Zeker niet toen doelman Brinks volledig uit positie was en centrale verdediger Bryan Hilders ter nauwernood een tegentreffer kon voorkomen.

“SJZ vergat te voetballen”, liet trainer Van Duijn na afloop weten.

Dat was een rake opmerking. De thuisploeg leek de weg kwijt. Waarom? Dat is onverklaarbaar. Met enkele wissels probeerde SJZ nieuw elan in het team te brengen. Hoewel er wel mogelijkheden kwamen, lukte het niet.

Dat de overigens goed leidende arbiter Johan Strijd een handsbal binnen het strafschopgebied van een Bernardus-verdediger over het hoofd zag, mag SJZ niet als excuus opvoeren. Door de mêlee van spelers kon de leidsman het niet of nauwelijks zien.

Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg scoorde Bernardus een minuut of 8 voor tijd zelfs de gelijkmaker. Een mazzeltje want Koen Schellingerhout besefte het zelf nauwelijks. Hij kreeg min-of-meer pardoes de bal op zijn hoofd. Doelman Brinks zag er daarbij overigens niet solide uit: 2-2.

Het alles-of-niets offensiefje van SJZ (de ploeg moest ook alert blijven op tegenstoten) leverde niets op. Voor SJZ een zeer teleurstellend resultaat. Bernardus koesterde terecht het punt.

EIGEN SCHULD DIKKE BULT

Trainer Arie van Duijn hekelde het optreden van zijn mannen. “We waren dan wel de bovenliggende partij, we gaven heel knullig twee doelpunten weg. Tactisch speelden we zwak, en dat terwijl de afspraken vooraf glashelder waren. Na de pauze was SJZ geen schim van de formatie van de eerste helft. Het was dan ook vragen om moeilijkheden. En die kregen we. De spelers moeten maar eens goed in de spiegel kijken. Hier is sprake van: eigen schuld, dikke bult. Ik ga niet bepaald met een goed gevoel richting volgende wedstrijd.”

SJZ

Gijs Brinks

Rick van Hoorn (84. Timo Lagerberg), Jurian de Klerk, Bryan Hilders, Jim Warmenhoven (54. Marc Griffioen)

Roy Versteegen (81. Stephan de Boer), Jari van Kampen, Mitchell Hensing

Ricardo Rietkerken, Hans Coret, Dave Plooij

UITSLAGEN 20 NOVEMBER

SJZ – Bernardus 2-2, Football Factory – SJC 2-5, Koudekerk – LSVV’70 4-1, Meerburg – Roodenburg 6-3, Kickers’69 – Woubrugge 1-4, Teylingen – MMO 4-1, Warmunda was vrij.

STAND

Meerburg 7-18, Teylingen 7-17, SJZ 8-16, Warmunda 7-14, Woubrugge 7-12, Koudekerk 6-10, SJC 7-10, Bernardus 7-8. LSVVVV’70 7-7, Kickers’69 7-7, MMO 8-6, Roodenburg 8-5, Football Factory 8-2.