Scheidsrechter

Herk, P. van

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen maandag speelde SJZ thuis tegen Westlandia. Ook Westlandia heeft het moeilijk in de Topklasse gezien het feit dat het slechts 3 punten had. Kansen dus voor SJZ om eindelijk de eerste zege te boeken.

Wetslandia heeft een ploeg met spelers die wat gemiddelde leeftijd in de buurt komt van SJZ. Het is voor het eerst dat SJZ een wat “oudere tegenstander” treft. Resulterend in een zeer ervaren tegenstander.

De beginfase werd gekenmerkt door aftasten. Het belang van de wedstrijd werd door beide teams goed beseft. De eerste kansen waren voor Westlandia waarbij SJZ bij balverlies geconfronteerd werd met gevaarlijke counters. Het bleef lang doelpuntloos maar halverwege de eerste helft scoorde Hans de 1-0. SJZ leek de wedstrijd meer en meer onder controle te krijgen. Het was toch de forse spits die bij Arjan wegdraaide en van dichtbij tussen de benen van Ad door de 1-1 maakte. Dat was ook de ruststand.

Gezien de stand op de ranglijst was een gelijkspel voor SJZ geen goede uitslag. SJZ ging dus vol op de winst spelen wat een zeer spectaculaire 2e helft opleverde. Nadat Fred op ouderwetse manier, dribbelend, half struikelend vanaf eigen helft iedereen omspeelde en de 2-1 maakte ging het echt los. SJZ probeerde de beslissing te forceren, en Westlandia ging op zoek ging naar de gelijkmaker. Waar SJZ regelmatig een overtal situatie in de  omschakeling niet goed uitspeelde kreeg ook Westlandia grote kansen. Het werd ook onvriendelijker,  niet onsportief, maar gebikkeld werd er wel.  Nadat SJZ enkele keren goed weg kwam viel de verdiende gelijkmaker 3 minuten voor tijd. Ook daarna hadden beide ploegen nog kansen genoeg om de winst te pakken maar dat gebeurde niet. Op zich was 2-2 een terechte uitslag, maar voor SJZ voelde dit als een nederlaag.

SJZ blijft dus laatste met slechts 2 punten uit 8 wedstrijden. De volgende wedstrijd speelt SJZ maandag 1 december thuis tegen TPP 2. Het eerste team van TPP speelt in de Ere-Divisie en levert spelers aan het Nederland Futsal team. Naar verluidt gaan er standaard iedere wedstrijd van TPP2 enkele spelers van het eerste mee. Wie weet kunnen we in de Klaverhal 1 of meer internationals aan het werk zien.