Dekkers, C.P.P.

Accommodatie

Onbekend

SJZ Zaal 1 had in de 2e thuiswedstrijd in de Topklasse kans om de eerste punten binnen te halen. In  de slotfase ging het toch nog mis.

Ondanks dat Watergras 4 punten uit 2 gespeelde wedstrijden had, dacht SJZ kansen te hebben tegen deze tegenstander. Dit gezien de eindstand van het vorig seizoen in de Topklasse.

De start was niet bemoedigend. Al tijdens de warming up moest Arjan afhaken met een blessure. Abe verving hem. SJZ begon sterk aan de wedstrijd. Dat leverde direct een aantal kansen op en Fred tikte een vrije trap van Hans binnen. Lang kon SJZ niet van de voorsprong genieten. Uit een counter werd het al weer snel 1-1. De eerste helft ging redelijk gelijk op met mogelijkheden voor beide ploegen. Nadat Wouter SJZ opnieuw op voorspong bracht was het opnieuw een counter die de 2-2 ruststand bepaalde.

In de 2e helft was Watergras sterker dan SJZ, de bal ging sneller rond, en de SJZ aanvallers hadden moeite om zichzelf vrij te spelen door steeds een dubbele dekking voor zich te zien. SJZ bleef namelijk met 2 man achterin staan om de counters er uit te halen. Maar de aanval werd hierdoor ook vrij onmachting. En gelijk spel leek echter wel haalbaar want ook Watergras had slechts enkele kansen.

4 minuten voor tijd werd het toch 2-3. De ‘frommelaar” maakte een echte Fred goal door zich struikelend, worstelend tussen de verdedigers door te wurmen en van dicht bij binnen te tikken.  Uiteraard zette SJZ daarna vol in op de aanval, wat zoals zo vaak een tegengoal opleverde en dus verloor SJZ met 2-4.

Volgende wek speelt SJZ uit in Maasland tegen mede promovendus MVV’27. Ook daar voorziet het team kansen.