SJZ ZAAL 1 is koppositie kwijt na nieuwe nederlaag.

Scheidsrechter

Duiker, J.F.

Accommodatie

Onbekend

SJZ, vanaf wedstrijddag 1 koploper in de Hoofdklasse C, is 2 wedstrijden voor het eind de koppositie kwijt geraakt. Na 3 nederlagen in 4 wedstrijden neemt MVV’27 de koppositie over. MVV’27, waar SJZ met een 10-1 overwinning tegen debuteerde in de Hoofdklasse, heeft nu 3 verliespunten minder dan SJZ.

Ook nummer 3 ASW was afgelopen maandag in sporthal De Dreef veel te sterk voor SJZ in de vorm waarin SJZ verkeerd. De 15 meegereisde supporters zagen dat SJZ alweer op 2-0 achterstond voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was. Een goede fase van SJZ bracht de ploegen weer naast elkaar en SJZ had enkele kansen op meer.

Vol goede moed werd dan ook 2e helft begonnen. Twee maal klungelig balverlies maakte dat SJZ binnen een paar minuten weer tegen 2 doelpunten achterstand aan keek. Die klap kwam SJZ niet meer te boven.  De fantasieloze aanvallen leverde nauwelijks kansen op en ASW counterde er lustig op los. Slechts een deel werd benut. Dat SJZ in de slotfase nog 2 maal scoorde was een formaliteit.  Op de 8-4 nederlaag viel niets af te dingen.

Vorm en scherpte zijn onontbeerlijk tegen ieder tegenstander in de Hoofdklasse. In de eerste seizoenshelft had SJZ beide, maar ontbreken op dit moment.

SJZ speelt nog 2 thuiswedstrijden in de Klaverhal. Mocht het kampioenschap niet worden binnengehaald dan speelt SJZ als winnaar van de eerste periode een wedstrijd om de algehele periodetitel en bij winst hiervan een wedstrijd voor promotie naar de Topklasse. Het is dus nog niet gedaan. Maandag 31 maart speelt SJZ om 21.00 uur tegen MazzelStars uit Zoetermeer.