"Meedoen is belangrijker dan winnen"

FC Lisse 8

5 - 4

SJZ 5

Competitie

6e klasse 01

Datum

30 oktober 2021 13:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Zaterdagochtend, de dertigste van oktober, 
 
Zoals gebruikelijk is bij S.J.Z Zaterdag 5, begon deze ochtend op zeer tumultueuze wijze. Gezeik over zo'n beetje alles wat los en vast zit. Vanwege een herziening in de opbouw van het terrein van FC Lisse, hadden de heren van Zaterdag 5 een gebrek aan figuurlijke paskamers. Dat betekende dus dat er moest worden omgekleed op het grondgebied van de club uit Zoeterwoude-Dorp. 
Vervolgens gingen de mannen, in volledig kostuum, met vierwielers naar Lisse. De weg naar Lisse was lang en moeizaam. Deze bewuste zaterdagochtend was er sprake van een oud-Hollands weertje. Dat betekende dus pijpenstelen uit de hemel. Het slechte weer gecombineerd met een matig grasveld, beloofde een modderige bedoeling te worden. Eenmaal aangekomen was het nog zoeken naar veld 5, waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Achteraf bleek het veld pal naast de parkeerplaats te liggen, de spelers hadden dus een paar onnodige meters in de benen.

Het probleem van de laatste tijd, namelijk een gebrek aan doelverdedigers, was vandaag ook aan de orde. Uiteindelijk heeft Marc van der Velde, zoon van de legendarische keeper Walter van der Velde, besloten de stoute handschoenen aan te trekken. Dat ging helaas niet van een leien dakje, want Marc aus Tirol kreeg al gauw 3 doelpunten om zijn oren en zo stond het ineens 3 tegen 0 voor FC Lisse. In de rust was er een wisseling van de wacht op het doel. Bovengenoemde Marc van der Velde moest plaatsmaken voor Thijs Lemmerzaal. Lemmerzaal is normaal gesproken een charmante veldspeler, maar vandaag mocht hij het stokje overnemen van Van der Velde. Of het aan deze wissel lag of niet, was onduidelijk, maar de ploeg uit Zoeterwoude wist zich nog op karakter terug te knokken tot een gelijke stand van 4-4. Mede dankzij 2 doelpunten van de andere Van der Velde in de ploeg : Niels van der Velde. Er was in de clubhistorie van S.J.Z nog nooit eerder 2 keer gescoord in 1 wedstrijd door Niels van der Velde . Wij hebben hier dus te maken met nooit eerder vertoonde beelden. Het harde werk mocht helaas niet baten, want in het slotstuk kreeg de club, gevestigd op Nieuweweg 6 te Zoeterwoude, de deksel op de neus. Door een kopbal binnen het 5 meter gebied werd de eindstand bepaald : 5 tegen 4. Gelukkig werden de heren bijgestaan door de lieve mannen van FC Lisse, die voor de Zoeterwoudenaren een kleedkamer geregeld hadden om te douchen en om te kleden. Dat was welkom, want sommige heren zagen bruin door de modder. 

Het zijn moeilijke tijden voor het vijfde elftal van S.J.Z , de heren hebben namelijk al vier wedstrijden geen overwinning meer geboekt. Gelukkig is S.J.Z zeer bekwaam in het uitspelen van de 3e helft, dus er zijn ook positieve punten te noemen. Het zou gewaardeerd worden als u komt kijken bij de volgende wedstrijd op zaterdag 6 november om kwart over 3 des middags, want de malse makkers van Zaterdag 5 kunnen wel wat aanmoediging gebruiken!
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!