Mooi-weer-voetballers tegen Draufgängers - v.v. SJZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Mooi-weer-voetballers tegen Draufgängers

Mooi-weer-voetballers tegen Draufgängers

SJZ 5

3 - 5

RCL 9

Filip Joubij (scrimmage)

Competitie

6e klasse 01

Datum

4 december 2021 12:00

Scheidsrechter

R. Wouters

Accommodatie

Sportpark Haasbroek
Nieuweweg 6
2381NW
ZOETERWOUDE
tel. 071-5809073

Na jaren van wachten was het dan zo ver. De trots van vv SJZ mocht het dan eindelijk weer eens opnemen tegen de mannen aan de overkant van de Heineken fabriek. De fabriek die onze twee mooie dorpen scheidt, maar tegelijkertijd ook zo vaak verbindt. De fabriek die sommige voetbaldagen zo zwaar maakten, maar tegelijkertijd ook bepaalde zaterdagen juist verlichtte. En fin, de spelers van SJZ mochten zich opmaken voor een wedstrijd tegen echte Meerburgers. Deze Meerburgers spelen vandaag de dag echter niet langer in het wit-zwarte tenue. Zij hebben dit ingewisseld voor het rood-wit van RCL. Verder bood SJZ als gastheer vandaag alles wat de neutrale toeschouwer verlangt bij een verkapte derby als deze: een hobbelachtig veld, regen, aanvangsttijd tot tweemaal toe verplaatst, geen scheidsrechter en geen keeper. Gelukkig voor eenieder mochten er ook geen toeschouwers bij zijn, dus kan ik als enige verslaggever ter plaatse mijn eigen draai geven aan de werkelijkheid. 

 
Ik schrijf 4 december 2021. De mannen van Bondscoach Dirk van Gaal maken zich op voor de confrontatie met de Noorderburen. De stalen pinnen worden onder de schoenen geschroefd, dubbele scheenkappen worden op de benen gemonteerd en sommige spelers droegen zelfs een helm onder het shirt. Het belooft een strijd op leven en dood te worden. Tegenover hen in kleedkamer 6 bereiden de mannen van Bondscoach C.C. Maassen zich voor op de veldslag. Ze brengen strijdkreten ten gehore op hun opponent angst in te boezemen.  

De dienstdoend scheidsrechter van de eerste helft, tevens scribent van dit verslag, aanvoerder van het groen-witte keurkorps en Herbstmeister van de Boele van 2021, had zijn handen vol in de eerste helft. Door een ietwat aan reliëf onderhevige ondergrond ontstond een aantal kansen dat leidde tot onfortuinlijke doelpunten. Doelman Lemmerzaal deed zijn uiterste best, maar kon in twee gevallen niet voorkomen dat zijn netje bol trok. Ook aan de andere kant hield keeper C.C. Maassen zijn doel niet schoon. Ondanks dat het net slechts eenmaal bolde, gingen de aartsrivalen met een gelijke stand aan de thee, 2-2.  

 In de rust nam steraanvaller Van Klink nam het fluitje van aanvoerder Willems en voerde Dirk nog enkele wijzigingen door. Dat Dirk geen gouden pik heeft wisten zijn teamgenoten al langer. Vandaag werd het ook voor de buitenwacht duidelijk. Er is gestreden, er waren opstootjes, er was een goedkope penalty. Deze wedstrijd bracht zo veel meer dan wat de omstandigheden beloofden. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar kreeg deze wel. Na vier opeenvolgende nederlagen won RCL van SJZ. Zij wilden dit graag met ons vieren, maar de beveiliging dwarsboomde deze confrontatie. Na alle ongeregeldheden van de afgelopen maanden op de Nederlandse voetbalvelden leek het een verstandig besluit.  


De schoenen kunnen na zaterdag in het vet, de winterstop staat voor de deur. Het lijkt op geen beter moment te kunnen komen voor de mooi-weer-voetballers van Zaterdag 5.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!