"Zand in de Motor"

Roodenburg 4

1 - 1

SJZ 5

Competitie

6e klasse 01

Datum

9 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Noord
Pieter Bothstraat 27
2315AP
LEIDEN
tel. 071-5233593

Afgelopen zaterdagmiddag stond de veelbesproken kraker tegen onze Leidse vrienden van Roodenburg op het programma. Het was een zaterdag anders dan anders. Zo had bondscoach Dirk Wouters verrassend genoeg zichzelf een mooie zitplaats gegeven in de Leidse dug-out en trok Van Klink - normaliter goaltjesdief van beroep - de stoute handschoenen en het beruchte gele kanariepak aan. Één van de weinige aspecten welke traditiegetrouw verliep was de late aankomst op Haasbroek van rechtsbuiten Sam Barnyard.

Klokslag halb drei werd er afgetrapt op Sportpark Noord tegelijkertijd en naast onze vrienden van de hoofdmacht van onze Sint Jan Zoeterwoude. Door de grote opkomst van de trouwe Groenwitten supportersschare kreeg de Samstag Fünf een extra zetje in de rug.

Roodenburg begon fel aan het duel en SJZ was zoekende naar een gat tussen de Leidse verdediging. De arbiter van dienst inclusief duidelijk horende Leidse tongval kende een strafschop toe aan Roodenburg waarna gelegenheidsdoelman Van Klink op een decimeter verschil werd verschalkt. Dit zorgde tevens voor de ruststand. (1-0)

Tijdens de rust werd tactisch overlegd door bondscoach Wouters en zijn kompanen waarna routinier Crama de handschoenen overnam van Van Klink, die op zijn beurt zijn oud en vertrouwde rol als spits mocht invullen.

De Groenwitten begonnen in tegenstelling tot de eerste helft scherp aan het tweede bedrijf en dit resulteerde in paniek bij de grens- en scheidsrechter van Roodenburg. De (buitenspel)regels bleken plots anders dan tijdens een gemiddelde voetbalwedstrijd en vermoedelijk had Stevie Wonder niet veel andere beslissingen genomen dan de leidsman van vandaag.

Na opgelegde kansen van onder andere Berg (zoon van Ton “Toon” Berg, woonachtig op de schenkelweg) en Van Klink onderschepte M. Van der Velde het ronde speeltuig na een povere pass van de libero van Roodenburg en lifte hij de bal ala Dennis Bergkamp over de Leidse doelwachter. (1-1)

SJZ zette goed door en dit leidde tot een miraculeuze situatie in het strafschopgebied van Roodenburg waarbij box-to-box allrounder Apfel op onreglementaire wijze naar de grond werd gebracht. De arbiter wuifde het zonder enkele aarzeling weg en floot vervolgens na een kleine 75 minuten voor het eindsignaal. Wellicht had hij grote dorst of wilde hij genieten van de kraker op het veld naast ons tussen Roodenburg 1 en SJZ 1.

Na een punt te hebben meegenomen naar sportpark Haasbroek en een puike derde helft te hebben neergezet gaat de knop meteen om naar de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag tegen de studenten van LSVV 70. Om 11:30 uur trappen de gelederen van de Samstag Fünf af. Komt allen kijken!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!