Mannen beker reserve zaterdag Groep 3 16

Buytenparklaan 7 A
2717AX
ZOETERMEER
tel. 079-3238990

Een dag met zon en regen. Een vroege verzameltijd van 10:00. Een Barnhoorn die te laat is. Een tas die terecht is. Een zenuwachtige debutant. Een scheidsrechter die alles ziet. Alle  ingrediënten voor een mooi potje voetbal waren aanwezig. De mannen van bondscoach Wouters waren dan ook gebrand om te winnen. Want een winstpartij betekent zo goed als zeker een vervolg in het bekertoernooi. Een prijs die hoog op het verlanglijstje staat. SVO Buytenpark was de tegenstander. Een statistiek sprak in het voordeel voor de mannen van SJZ 5. Er is nog nooit verloren van deze club. En dat wilden we graag zo houden.

Zo stond het elftal, met uitzondering van Barnhoorn, om 10:00 klaar op SJZ om te vertrekking richting Zoetermeer. De tegenstander was SVO Buytenpark, een club die tot voorheen nog SV Oosterheem heette. SVO had de vorige wedstrijd ook gewonnen dus het was een directe strijd om plaats 1 in de bekerpoule. Dat de mannen van Wouters er zin in hadden was te merken. De aankomst in Zoetermeer werd al toeterend aangekondigd. Zo stonden we eigenlijk direct al 1-0 voor. Na enige tijd wachten werd er om 11:30 afgetrapt. Al vrij snel werd duidelijk dat SJZ de bovenliggende partij was. Invaller Van Dort, Van Klink en Van der Helm speelden een bijna fantastische 1e helft. Van der Helm was de gevaarlijkste man aan de kant van de Groen-Witters en creëerde de meeste kansen. 3 keer scoorde Van Klink en 2 keer scoorde Van Dort. De assist van bondscoach Wouters, die zichzelf natuurlijk in de basis had gezet, krijgt ook een eervolle vermelding. Toch had de 1e helft ook nadelen. Zo kregen de mannen maar liefst 3 goals tegen. Verder zorgde Van Klink voor de nodige opstootjes. Hierdoor werd het een onvervalste zaagpartij.  De scheidsrechter gaf aan dat hij alles gezien had, maar zien en fluiten zijn 2 verschillende dingen. Ruststand 5-3 in het voordeel van SJZ. De 2e helft begon moeizaam. Debutant Vijn was zichtbaar zenuwachtig. Bij een poging een bal binnen de lijnen te houden ging hij een beetje sukkelig naar het gras. “Het veld was glad” aldus Vijn. De mannen van SVO Buytenpark gingen hierna vol in de aanval. Geholpen door de scheidsrechter, overblufte zij de mannen van SJZ. 10 minuten voor tijd was de tussenstand 6-6. ‘’Er moet iets veranderen’’ moet de geblesseerde Bonte hebben gedacht. Bonte trok zijn (stoute) schoenen aan en stapte het veld op. Met 2 goals wist hij de wedstrijd te beslissen in het voordeel van SJZ. Vooral de vrije trap viel op. Het lijkt erop dat ‘het afvoerputje’ een nieuwe vrijetrappenspecialist in zijn gelederen heeft.

Al met al toch een succesvolle dag voor SJZ 5. De 3 punten werden meegenomen naar Zoeterwoude. Voor invalkeeper Van Rijssel was het een minder leuke dag. 6 keer vissen is de nachtmerrie voor elke keeper. Een 8-6 overwinning klinkt als een zaalvoetbaluitslag, maar toch gebeuren dit soort dingen regelmatig in de 6e klasse. De Boele Cup ging naar Lemmerzaal. Ondanks vele nominaties kreeg de middenvelder, om onduidelijke redenen, de Boele in handen gedrukt door bondscoach Wouters. Lemmerzaal heeft zijn absolute topvorm nog niet te pakken. Dus laten we hopen dat de Boele hem wakker schud. ‘Het afvoerputje’ heeft alle kwaliteit nodig om dit jaar eindelijk de beker te pakken.