Vernieuwd Multicult, met nieuwe aanvoerder Ali Boussaboun, laat koploper SJZ kansloos. - v.v. SJZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vernieuwd Multicult, met nieuwe aanvoerder Ali Boussaboun, laat koploper SJZ kansloos.

Vernieuwd Multicult, met nieuwe aanvoerder Ali Boussaboun, laat koploper SJZ kansloos.

SJZ 1 (zaal)

0 - 4

Multicult 2 (zaal)

Competitie

Mannen zaal, 1, Hoofdklasse C

Datum

3 maart 2014 21:00

Scheidsrechter

Rodenburg, B.B.

Accommodatie

Onbekend

Na precies 3 jaar heeft SJZ een competitiewedstrijd in de Klaverhal verloren. De laatste keer dat dit gebeurde was in maart 2011 in de 2e klasse tegen FC Rijnland. SJZ verloor die wedstrijd met 4-5. 

Multicult stond halverwege de competitie op plaats 10. Na de winterstop werd er louter gewonnen. Vorige week nog werd de concurrent voor de titel MVV’27 in eigen huis met 4-9 verslagen. SJZ was dus gewaarschuwd. 

Afgelopen maandag stond er een compleet ander team op het veld dan in de heen wedstrijd. Met oud eredivisie speler van o.a. Feyenoord Ali Boussaboun als aanvoerder. Boussaboun, 34 jaar inmiddels speelt tegenwoordig bij zondag hoofdklasser Haaglandia. 

Vanaf de aftrap werd duidelijk waarom Multicult een goede serie heeft neergezet. De klasse droop van de spelers af. SJZ werd direct vast gezet en kwam het eerste kwartier nauwelijks aan voetballen toe. Dat het toen slechts 0-1 stond was een wonder. SJZ kreeg daarna wat meer tijd om ballen aan te nemen en creëerde wat mogelijkheden. Wouter en Hans waren ongelukkig met een aantal vrije trappen rand cirkel die of op de keeper of in de muur terecht kwamen. Met hangen en wurgen werd de 0-1 naar de rust gebracht. 

De volle tribune in de Klaverhal zag in 2e helft geen ander beeld. Arjan haakte af met een lichte hamstring blessure en dus speelde SJZ met 3 aanvallende spelers, die echter niet veel anders konden dan tegenhouden. Een foutieve beslissing van de scheidsrechter, die overigens prima floot, leverde de 0-2 op. Een uitbal voor SJZ werd aan Multicult gegeven die deze razendsnel namen en in overtal scoorde. SJZ ging meer risico nemen en creëerde wel wat kansjes. Maar echt overtuigend was het niet. Ad moest 30 jaar keeperervaring aanwenden om een afstraffing te voorkomen. 

In de laatste minuten werd het 0-3 uit een counter en in de laatste minuut moest Ad Boussaboun met een overtreding van het scoren houden. De terechte penalty vloog binnen en zo daarmee was de ongeslagen status van 3 jaar ten einde gekomen.

SJZ kreeg zaalvoetbal les en hoewel verliezen nooit leuk is was dit toch voor zowel de spelers als het publiek een interessante wedstrijd. 

De achterstand van Multicult op SJZ bedraagt met nog 5 wedstrijden te gaan 11 punten en dus is Multicult geen titelkandidaat. Alleen MVV’27 met 6 punten achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld dan SJZ is dat eigenlijk nog. 

Volgende week maandag speelt SJZ uit bij NOC Kralingen in Rotterdam.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!