“Liever drie helften dan vier kwarten”

SJZ 5

1 - 3

SJZ 5

Competitie

6e klasse 01

Datum

3 april 2021 13:00

Scheidsrechter

Hans vd Berg

Accommodatie

Sportpark Haasbroek
Nieuweweg 6
2381 NW
Zoeterwoude
tel. 071-5809073

SJZ o27-3 vs SJZ o27-5    3 april 2021

Na maanden van rust en weken van training was het dan eindelijk weer zo ver. De winterstop duurde niet eerder zo lang, waardoor bij sommigen spelers vandaag het gevoel was dat dit de voorbereiding was op het komende seizoen. De selectie, aangepast vanwege de ongelukkige wetgeving, kende een aantal nieuwe gezichten. Zo maakte misschien wel de jongste opa van het dorp, Youri Karreman, zijn debuut en stond met Oscar Moens een keeper in de goal, die het doel bemant tot veteraan Armitage weer zijn opwachting mag maken. 

Tegenstander Zaterdag 3 had beduidend minder moeite met de huidige regels. Het team telt geen spelers boven de 27 jaar en leek het afgelopen jaar te hebben doorgetraind. Eerder dit seizoen stond deze kraker al eens op het programma en toen lieten de mannen van bondscoach Wouters weinig heel van de troepen van coach Rietkerken. Zaterdag 5 was die middag goed op schot en Zaterdag 3 was vandaag duidelijk niet van plan dit weer te laten gebeuren. 

Op papier traden beide elftallen met dezelfde formatie aan. De huisstijl van de club werd gebruikt, maar zoals een wijs man ooit zei: voetbalwedstrijden worden niet op papier gespeeld. Zaterdag 5, uitkomend in het Chelsea blauw, kwam lastig aan voetballen toe. ‘Het derde’ trok een muur op en kwam er op de tegenaanval zo nu en dan gevaarlijk uit. Het was uiteindelijk op slag van de drinkpauze aanvoerder Carles Puyol, vandaag opererend vanuit de achterhoede, die mee naar voren kwam en de bal in de lange hoek schoof. 

In het tweede kwart was Zaterdag 5 het even helemaal kwijt. De bal ging slecht van voet naar voet en Zaterdag 3 drong flink aan. Tweemaal werd de dwarsligger boven doelman Moens geraakt, waarna Zaterdag 3 een verdiende gelijkmaker binnenschoot. 

In de pauze werd echter uit een ander vaatje getapt en na rust plukten de blauwhemden daar de vruchten van. Een aantal wisselingen vond plaats, waardoor meer rust aan de bal kwam. De achterhoede, onder leiding van een opvallende Grossat, gaf niets meer weg en kans na kans werd gecreëerd. Het mag dan ook geen toeval heten dat dit veldoverwicht werd omgezet in doelpunten. Eerst Ricardo Rietkerken, die fantastisch werd weggestoken door gelegenheidsspits Van der Helm en even later het eeuwige talent Lemmerzaal die de wedstrijd in het slot gooide vanuit een moeilijke hoek. 

Zoals ook regelmatig op de training gebeurt, werd het aan het einde een stuk frivoler. Twee keer raken ging over in vrij spel en dat liet Grossat zich geen tweemaal zeggen. Grossat, die meer en meer in de rol van oud-speler Kevin Bos begint te kruipen, glipte een aantal keer handig langs zijn tegenstanders, maar wist tot grote hilariteit van velen de bal telkens niet over de lijn te krijgen. 

Volgende week wacht de volgende tegenstander. Een ding staat daar al voor vast, zij beschikken over een selectie die volledig gevrijwaard is voor de huidige regelgeving. En de Boele? Die wordt naar alle waarschijnlijkheid voorlopig nog gebruikt om pasta pesto in te bereiden, daar Sam Barnhoorn deze in bezit heeft.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!