Jetzt geht's los

SJZ 5

12 - 3

VVSB 4

Competitie

6e klasse 01

Datum

19 september 2020 13:30

Scheidsrechter

R. Bensdorp

Accommodatie

Sportpark Haasbroek
Nieuweweg 6
2381 NW
Zoeterwoude
tel. 071-5809073

Jetzt geht’s los (SJZ 5 – VVSB 4)

Een week na de onverwachte nederlaag tegen Hazerswoudse Boys was er wel 1 ding duidelijk: er moest iets veranderen. De hondstrouwe fans begonnen zelfs al een beetje te morren. De overwinning werd te makkelijk weggegeven en er moest omslag komen in de mentaliteit van de selectie. Als het niet volgens de Hollandse school kon, dan maar op een Duitse wijze. Zo dacht PSV en zo dacht ook de technische staf van Zaterdag 5. Tommy von Klink zette al vroeg op de zaterdagmorgen de toon door de voertaal van de groepsapp te wijzigen. Wij moeten weer de angstgegner worden voor de andere clubs in de regio.

De Duitse voetbalcompetitie is vorige week weer van start gegaan en Bayern München startte direct met een 8-0 overwinning. Bondscoach Dirk-Jan Verbeek, die zelf al eens werkzaam was in de Bundesliga bij 1 FC. Nurnberg en VFL Bochum, haalde deze uithaal van de Champions League winnaar tijdens zijn kleedkamerspeech dan ook al aan. Ondanks de promotie zijn wij dit seizoen de te kloppen ploeg, de titelfavoriet. Gelukkig beschikt de ervaren trainer over een bepaald Fingerspitzengefuhl waarmee hij de opponent veelal weet te verrassen.

Zoals het een echte Duitse voetbalmachine betaamd was (bijna) iedereen keurig op tijd. Door de boxen klonk het clublied van SJZ en de mannen maken zich op voor de seizoenouverture in de zon op Veld 1 tegen VVSB [Fau-Fau-Es-Bee]. Opvallende naam in de opstelling was die van spits Von der Helm. Wayne, zoals hij door zijn medespelers, stond op papier in de spits, maar zakte vaak uit zoals naamgenoot Rooney een jaar of 10 geleden ook graag deed. Het spel verdelen vanuit de punt van de aanval deed hij al eerder, maar nog niet eerder in die Mannschaft van Zaterdag 5.

In de openingsfase werd al gauw duidelijk was dat nog niet iedereen vloeiend Duits sprak. Dit leidde tot miscommunicatie in de achterhoede, waar de thuisploeg een aantal keer door het oog van de naald kroop. Van het een op het andere moment wist Wouters wat er aan schortte, een ware aha erlebnis, startte met gegenpressung en de machine begon te draaien. M. Von der Velden maakte de eerste goal, zij het met gepaste tegenzin. De druk leek er op dat moment af te gaan en het spel verliep steeds vloeiender. De drie aanvallers combineerden er lustig op los en dit leidde tot doelpunten van Von Klink en even later een tweede van M. Von der Velde, die de bal in het doel volleerde, zoals enkel ene San Marco dat ooit deed op een bijveld in het eerder genoemde Munchen. Even later scoorde Von Klink wederom op aangeven van Wayne, ditmaal met een fraaie stift over de doelman. De spanning in de wedstrijd leek even terug te komen door een goal van de bezoekers, maar de man in vorm, Nilla von der Velde stelde orde op zaken door op slag van rust de 5-1 te scoren na een indrukwekkende solo.

Bondscoach Wouters koos na rust voor wat meer ervaring in de ploeg. Verdediger Von Rijn, aanvaller Michel Crama (dus niet Michiel Kramer) en Lemmerzahl kwamen erin en trokken al snel het spel naar zich toe. Kapitän Wilhems liet kort na rust het net bollen, waarna Lemmerzahl liet zien waarom hij ondanks zijn blessures nog altijd onderdeel is van de selectie van Zaterdag 5. Even leek er wat paniek te ontstaan. VVSB maakt handig gebruik van de ruimte achter de verdediging en sloeg tweemaal toe, 7-3. De uitploeg rook bloed en werd fanatieker. Hans von der Berg, de dienstdoend arbiter, stuurde een van de spelers van VVSB met een kaasje van het veld. Vanaf dat moment was het verzet gebroken en walste de thuisploeg eroverheen. Het scorebord kon het allemaal niet meer bijbenen, maar gelukkig waren er bij deze wedstrijd fans toegestaan die de score konden bijhouden. Met een zoete 12-3 overwinning werd het terras van Haasbroek opgezocht en werd er nog uitgebreid nagepraat over deze opzienbarende wedstrijd. De competitie is weer gestart en de juiste samenstelling lijkt weer gevonden.

Das Kapitän

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!