Van Nispen 4 - SJZ 5

Van Nispen 4

1 - 3

SJZ 5

Competitie

6e klasse 01

Datum

26 september 2020 12:00

Accommodatie

Sportpark De Zilk
Sportlaan 31
2191 XH
De Zilk
tel. 0252-518112

Van Nispen uit, altijd lastig

 

Deze middag stond een bijzondere wedstrijd op het programma, waar vooraf eigenlijk weinig tot niets over te zeggen viel. Van Nispen, een tegenstander waar dit team nog nooit wist te winnen. Verloren werd er overigens ook nooit. Eigenlijk wisten we alleen dat de club in De Zilk ligt, een dorpje waar dan weer niemand het bestaan van wist. Van Nispen stond na de eerste speelronde nog op 0 punten uit 0 duels, dus ook daaruit kon weinig worden opgemaakt. Het plan leek vandaag vooraf ook duidelijker dan ooit: SJZ moest en zou haar eigen spel blijven spelen, want aanpassen aan de tegenstander was simpelweg niet mogelijk.

De aanloop naar de ontmoeting verliep voorspoedig. Aanvallers Joubij en Berendse keerden terug van hun vakanties en oogden scherp vandaag. In de selectie van Bondscoach Wouters ontbraken vandaag opvallend genoeg Van Logchem, Van Rijn, Crama en Barnhoorn vanwege verplichtingen bij hun schoonouders. De TomTom’s werden klaargezet, vooraf werden de auto’s nog even goed volgegooid met benzine en de boterhammetjes voor onderweg waren thuis al gesmeerd. In deze aparte tijden waarin het weekendje weg helaas niet door kon gaan, voelt deze uitwedstrijd in het verre De Zilk toch een beetje aan als een vakantie in eigen land. 

Eenmaal aangekomen bij Van Nispen kregen we al gauw door hoe professioneel deze club te werk gaat. Er liepen officiële beveiligers rond, het veld leek meer op een biljartlaken dan een voetbalveld en we kregen zowaar een zelfbenoemd bondsscheidsrechter toegewezen. Dit laatste was lang geleden voor veel spelers. Er was een pasjescontrole, de netten van de goals werden vooraf gecheckt en zoals het een ware zelfbenoemd bondsscheidsrechter betaamd somde hij voor de wedstrijd op welke legendarische wedstrijden onder zijn leiding hebben plaatsgevonden. Zeeburgia o13-2 tegen Buitenveldert o13-2 was de enige die me echt bijbleef. Niet zo zeer vanwege de grootte van de clubs, meer vanwege de trots waarmee hij dit vertelde. 

Gelukkig voor ons had de dienstdoend arbiter zijn fluit meegenomen om de wedstrijd zo in gang te brengen. Al gauw werd duidelijk wat de intenties waren van de thuisclub. Ze hadden waarschijnlijk even naar de ranglijst gekeken en gezien dat de bezoekers uit Zoeterwoude in de eerste speelronde een overtuigende 12-3 overwinning hadden geboekt. De coach van Van Nispen koos vandaag dan ook voor een behoudende tactiek met snelle uitvallen. Deze tactiek, in de volksmond ook wel “catenaccio” genoemd, pakte goed uit voor de thuisploeg. SJZ kwam slecht door De Zilkse vleesmuur heen en de thuisploeg kwam zowaar op voorsprong uit een fraaie vrije trap. Nog voor rust bracht Lemmerzaal SJZ weer op gelijke hoogte, waarna hij zich liet vervangen vanwege een ogenschijnlijk nare blessure.  

Na de thee groeide het vertrouwen bij de spelers van Zaterdag 5. De druk op de tegenstander werd steeds heviger waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Middenvelder Apfel moest even tien minuten brommen na een slechte pass en SJZ moest even verder met 10. Nadat hij weer terug het veld in mocht en werd besloten een slotoffensief te starten, brak het verzet van de thuisclub. Berendse werd handig vrijgespeeld door Van der Helm en bekroonde zijn rentree met een fraaie treffer. In de slotfase hamerde Van de Velde op aangeven van Van Klink de bal in het dak van het goal en trokken de elf van SJZ aan het langste eind tegen de twaalf van Van Nispen. 

Na afloop ging het onder de spelers veel over de scheidsrechter, waar de fans vandaag vooral hebben genoten was de strijdlust, het samenspel en de spelvreugde. Deze vreugde werd doorgetrokken op sportpark Haasbroek, waar we gelukkig na de wedstrijd nog mogen blijven hangen en zo geschiede.

El Capitano

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!