De Wederopstanding

SJZ 5

6 - 1

Blauw-Zwart 4

Tom van Klink (kopbal)
Tom van Klink (kopbal)
... (e.d.)

Competitie

6e klasse 01

Datum

10 oktober 2020 11:30

Scheidsrechter

R. Bensdorp

Accommodatie

Sportpark Haasbroek
Nieuweweg 6
2381 NW
Zoeterwoude
tel. 071-5809073

Wat er vorig seizoen aan vooraf ging…

“Een week na een klinkende 24-0 overwinning op een heerlijk tijdstip (gezien de riante 3e helft) spelen en weten dat je een goed gevuld avond programma hebt, een wedstrijdje voetballen; wat kan er nou mis gaan? Vorig seizoen, de middag voor Buddha's, wist SJZ in de absolute dying seconds de winnende te maken tegen Rijnsburgse Boys 10. Vandaag wist men ook te scoren in de dying seconds, helaas niet de winnende maar wel een bevrijdende gelijkmaker. Je hebt ze er wel eens tussen zitten van die potjes dat maar weinig lukt en het wel lijkt of de keepers stroop aan hun handen hebben. Zaterdagmiddag was zo een middag. SJZ nog steeds zonder puntverlies in de 7e klasse 04 ontving het Wassenaarse Blauw-Zwart. Een jong ploegje die duidelijke een mening had in de zwarte-piet discussie. Ondanks de clubnaam Blauw-Zwart riepen de ploegleden continu over het ‘Blauwe’. Daarmee leken zij zich te distantieren van de kleur zwart, iets wat in de Politiek en in de huidige maatschappij flink ter discussie stond.”

Deze zaterdag was in vele opzichten anders dan vorig seizoen. Toch stond deze tegenstander bij velen in het geheugen gegrift. Het was de laatste wedstrijd in competitieverband waarin punten werden gemorst. Duidelijk was dus ook dat SJZ nog wat recht te zetten had. De omstandigheden zijn momenteel behoorlijk veranderd. Zo zijn we een klasse hoger gaan spelen, lijkt anno 2020 aan de zwarte pieten discussie een einde te zijn gekomen. Deze heeft plaatsgemaakt voor de “free the people”, een nieuwe discussie waar een ieder geneigd is een duidelijke mening te vormen. En wat betreft de stroop aan de handen van de doelman? Die stroop lijkt de laatste weken een beetje opgedroogd. 

Zaterdag 5 mocht vandaag aantreden op het tweede veld op Sportpark Haasbroek. Duidelijk was bij aankomst dat de grasmeester al zeker twee weken in quarantaine zit. Het spelplan dat trainer Wouters voor ogen had, eigen spel spelen, werd door het veld dan ook bemoeilijkt. Blauw-Zwart wist met de omstandigheden beter om te gaan en koos voor een directere manier van voetballen. Deze tactiek leidde na een minuut of 20 voor een 0-1 stand na een ongelukkig moment in de doelmond van SJZ. Kort erna verliet M. Van de Velde het veld met een hamstring blessure en liet ook Barnyard zich vervangen vanwege conditieproblemen. Vlak voor rust keerde het geloof terug bij de thuisclub en schoot Berendse het leder met zijn chocoladebeen langs de doelman op aangeven van Van Klink. 

Na rust werd uit een ander vaatje getapt. Door een gele prent van verdediger J. Hendrickx speelde SJZ tien minuten met een man meer en daar is maximaal van geprofiteerd. Eerst kopte een verdediger van Blauw-Zwart de bal achter zijn eigen doelman uit een corner van Lemmerzaal (dus niet Van Klink), even later kopte Van Klink de bal op de paal, waarna de bal via de doelman in het net verdween. Twee eigen doelpunten kort achter elkaar die vertrouwen gaven aan de thuisclub. Even later vond Willems met een handige voetbeweging zijn compagnon Lemmerzaal, die genadeloos afrondde. De tweede helft was 10 minuten oud en SJZ had er al drie in liggen. De enige aanwezige fan riep al luidkeels “10, 10, 10!!” vanachter het hek van de handbal, maar de scoringsdrift van de thuisclub leek op dat moment juist af te nemen. 

Een kwartier voor tijd kwam spits Van Klink dan toch nog op het scorebord. Op aangeven van Lemmerzaal prikte hij raak en maakte hij de treffer die hij vandaag zo verdiende. Het slotakkoord was wederom aan Blauw-Zwart. Op aangeven van Van der Helm werkte een verdediger van Blauw-Zwart de bal in eigen goal en bracht het de eindstand op 1-6. Na een eigen doelpunt vorig jaar en de drie eigen doelpunten van vandaag is duidelijk dat het Blauw-Zwart niet ontbreekt aan scorend vermogen. Het vizier staat alleen nog niet helemaal op scherp. 

Wie deze week de Boele uitgereikt kreeg is terug te zien op onze Instagram pagina. Ik kan alleen verklappen dat hij deze week terechter was dan ooit!

El Capitano

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!