Scheidsrechter

Degreef, D.J.

Accommodatie

Onbekend

In de Sporthal de Mammoet in Gouda speelde SJZ afgelopen maandag tegen het zeer jonge en zeer technische Watergras. Met Frank Willemse spelend voor Hans Coret begon SJZ goed aan de wedstrijd. Het stond al rap 0-1 na een goede actie van Fred. Daarna mistte SJZ scherpte. De omschakeling bij balverlies verliep te traag. Ook wist SJZ niet goed raad met de veel bewegende spelers waardoor de SJZ verdediging rommelig oogde. Een punter leverde de 1-1 op en SJZ creëerde maar weinig kansen. Fred en Frank werden als diepe spelers zeer kort gedekt. Een fout in de opbouw werd kort voor rust door Frank prima afgestraft.

Deze 1-2 rustand was belangrijk. Het maakte dat Watergras in de 2e helft direct wat meer druk naar voren zette. SJZ, de wedstrijd uitspelend zonder Eric vanwege een oogblessure,  wist nu beter raad met de bewegende spelers die door elkaar goed te coachen steeds werden overgenomen.  Door de druk naar voren kwam er ruimte voor SJZ voor de counter. De 1-3 viel toch pas halverwege de 2e helft.

Op het moment dat 5 minuten voor tijd het slotoffensief van watergras moest beginnen  kwam SJZ in overtal door een makkelijk gegeven gele kaart. SJZ koos er voor om de bal 2 minuten in de ploeg te houden. Net toen de 4e man terug het veld in mocht kreeg een andere speler van Watergas geel, nu terecht voor vasthouden. De vrije trap op de rand cirkel werd binnen geknald door Wouter.  In de resterende 2 minuten maakte Fred nog de 1-5.  Een prima resultaat tegen een goede tegenstander.

Concurrent MVV’27 leed afgelopen week de 2e nederlaag op rij. Het ging thuis hard onderuit tegen zvv Den Haag, 2-8. Met nog 7 wedstrijden te gaan staat SJZ 3 punten los op MVV en heeft SJZ een veel beter doelsaldo. De volgend e tegenstander is HBSS, uit in het Topsportcentrum in Rotterdam op 24 februari.