Voetbalvereniging SJZ - Voetbalclub Zoeterwoude

-Koop een steen via de SJZ Webshop voor de renovatie van de oude kleedkamers-

Beste groen witte vrienden en een ieder die de voetbal vereniging SJZ een warm hart toedraagt,

De bouwcommissie heeft voor de broodnodige renovatie van de resterende vier kleedkamers nog een aanzienlijk bedrag nodig om een en ander in 2014 te realiseren. We hebben er voor gekozen om iedereen de gelegenheid te geven letterlijk zijn steentje bij te dragen om gezamenlijk dit probleem te lijf te gaan. Deze steentjes bieden wij aan via de webshop van SJZ voor € 5,- per stuk. Deze steen moest ons van het hart en we hebben hem gelijk aangedragen voor de bouw. In de hoop dat we niet alleen binnen maar ook buiten de lijnen zullen scoren. Klik hier om naar de webshop te gaan.
Vacatures SJZ

19 april 21:00  Er staan verschillende vacatures open bij de club, misschien zit er wel wat voor jou tussen?meer »

138x gelezen

Veldindeling per 10 april, SJZ en corona, steeds meer mogelijk maar.....

10 april 13:15  SJZ en corona, steeds meer mogelijk maar..... Waar aanvankelijk alleen de jeugd kon trainen en onderlinge wedstrijdjes kon spelen, is dat nu sinds kort ook mogelijk voor senioren t/m 26 jaar. Senioren vanaf 27 jaar kunnen slechts in groepjes van maximaal vier personen trainen en mogen niet deelnemen aan onderlinge wedstrijden. Het is nog slechts een begin, maar het begin is er! Waar het langzaam maar zeker wat drukker wordt op ons sportcomplex en op de velden, is het goed een aantal basis-afspraken nog een keer helder op een rij te zetten. Alleen bij het naleven van deze afspraken is het mogelijk om te kunnen blijven sporten op de manier zoals de overheid dat op dit moment toelaat: meer »

262x gelezen

JEUGDVOETBALDAGEN IN DE MEIVAKANTIE BIJ SJZ

10 april 9:00  Jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van SJZ, tijdens de meivakantie: De jeugdvoetbaldagen. Deze uitdagende jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden op donderdag 6 en vrijdag 7 mei 2021.meer »

480x gelezen

Winnaars SJZ paaseieren zoeken

4 april 17:15  De jeugdcommissie had 10 bonnen verstopt in Zoeterwoude dorp en dit zijn de winnaars! meer »

198x gelezen

Opbrengst SJZ-acties € 2.564. -- "Hulde voor initiatieven in lastige Coronatijd"

21 maart 18:30  De taartenbakwedstrijd, de wandeltochten, de Swingo en de pubquiz van SJZ hebben het mooie bedrag van € 2.564,- opgeleverd. Dat bedrag komt uiteraard geheel ten goede aan de club. De acties waren in corona-tijd opgezet door de Jeugdcommissie en de selectie van SJZ. Zaterdag 20 maart werd het eindbedrag bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan clubvoorzitter Tom van der Meer. De preses van de Haasbroek-bewoners was uiteraard heel content met het bedrag, maar vooral ook met het feit dat echte clubmensen en spelers juist in deze vooral voetbal-loze periode toch de handen uit de mouwen hebben gestoken. PRIJSWINNAARS De prijswinnaars van de Swingo (een bingo maar dan met allerlei muzieknummers in plaats van balletjes met een getal erop) waren Leon van der Hoeven en Chiel de Boer. De pubquiz, met veel voetbal gerelateerde vragen (maar zeker ook met ‘rariteiten’), werd géwonnen door Dennis Wouters. Het drietal kan rekenen op een VIP-behandeling bij een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Het is nog aardig om te weten dat aan de wandeltochten (enkelen gingen hardlopen) 235 personen hebben deelgenomen Aan de online Swingo en pubquiz deden 81 mannen/vrouwen mee. VEEL LOF De organisatie van het online-gebeuren kreeg veel lof over de professionele aanpak. De deelnemers hebben volop genoten van gezelligheid en de snackservice die als extraatje was toegevoegd. Gehurkt op de foto de prijswinnaars Chiel de Boer en Dennis Wouters. Er achter staan Jaap de Goede, clubvoorzitter Tom van der Meer en Guus de Goede. Prijswinnaar Leon van der Hoeven ontbreekt vanwege andere verplichtingen. Guus de Goede staat weliswaar vrolijk op de foto, echt vrolijk is hij echter niet. Donderdagavond brak de aanvoerder van het eerste elftal tijdens een lichte training zijn buitenste middenvoetsbeentje. Dat betekent 10 tot 12 weken in het gips. SJZ wenst hem sterkte met het herstel. Tekst en foto: Gerard van der Hoeven

255x gelezen

Veel gezeligheid en lol bij SJZ XXL swingo en pubquiz

14 maart 16:15  Het gaat net iets te ver om te zeggen dat Chiel de Boer, Leon van der Hoeven en Dennis Wouters sinds zaterdag 13 maart bekende Nederlanders zijn. Het zijn wel bekende SJZ-ers. Zij schreven namelijk de XXL Swingo en de SJZ-pubquiz op hun naam. Het digitale festijn was een initiatief van de selectie van SJZ. Dat de selectiespelers op de groene (kunst)grasmat goed uit de voeten kunnen, was al bekend. Maar de selectiespelers blijken ook op het digitale strijdtoneel heel wat in hun mars te hebben. De allereerste Swingo in de clubgeschiedenis plus de SJZ-pubquiz werden een succes. Achter de schermen hebben veel mensen bergen werk verzet om er een avondvullend programma van te maken. Dat is glansrijk gelukt. Nu al hulde voor alle mensen die dat gerealiseerd hebben. Waardering voor hen. De avond werd gepresenteerd door Guus de Goede die, naast het aanvoerderschap van het vlaggenschip, nu ook zijn verantwoording nam. Het ging hem prima af. SWINGO 1 De eerste ronde van de Swingo (geraden moest worden welk muzieknummer te horen was en dat moest op een ‘bingo-kaart’ worden aangekruist) werd een prooi voor Chiel de Boer. Hij voetbalt zelf niet, maar werd door zijn kameraad Mark van Rijn overgehaald om toch mee te doen. “Ik vond het een leuk spelletje al moet je wel geluk hebben dat net de nummers worden gespeeld die op mijn formulier staan. Het was een gezellige bezigheid waar ik zeker van heb genoten.” SWINGO 2 De tweede Swingo werd een prooi voor Leon van der Hoeven. Ook hij was aangenaam verrast met de hoofdprijs, een VIP-behandeling bij een thuiswedstrijd van SJZ-1. Leon van der Hoeven, zelf éénmalig speler in SJZ 1 (op 9 november 2003 debuteerde hij in Rijpwetering tegen ROAC'79) beleefde met zijn partner veel lol aan de avond. “Heerlijke muziek, een drankje er bij, lekker interactief en we steunden SJZ in deze best lastig tijd. Een combinatie die voor herhaling vatbaar is.” SJZ-PUBQUIZ De SJZ-pubquiz kende vooral Veel verrassende vragen, zoals nutteloze voetbalfeitjes: hoeveel reclameborden hangen er langs het hoofdveld, hoeveel rijen banken telt de tribune en waar is de bal op de wedstrijdfoto waar de bal was ‘weggewerkt’. Dennis Wouters, enthousiast speler in een recreatieteam, kwam als beste uit de bus. Van een leien dakje ging het zeker niet. “Het waren heel lastige vragen, ik heb meerdere keren moeten gokken en dat pakte dus goed uit. Het was een hartstikke gezellige avond met vrienden.” Hij haast zich eraan toe te voegen dat de corona-regels uiteraard keurig in acht werden genomen. Hij hoopt dat het online festijn een vervolg krijgt, al is het nog leuker als de Swingo en quiz dan in het clubhuis kunnen plaatsvinden. meer »

372x gelezen

IN 1971 BEKERSTUNT SJZ - GROENWITTEN ZETTEN UVS TE KIJK

14 maart 14:30  Een halve eeuw geleden, op zondag 14 maart 1971, schreef SJZ geschiedenis. In de Leidse Kikkerpolder versloeg de Zoeterwoudse formatie in een bekerwedstrijd de torenhoge favoriet UVS met 1-2. Nu, 50 jaar later, blikken de twee doelpuntenmakers van SJZ én trainer Jan Bekkering terug op die bijzondere wedstrijd. Destijds was UVS een toonaangevende club in het amateurvoetbal. In de derde ronde van de districtsbeker moest SJZ het opnemen tegen UVS. Volgens de ‘kenners’ een kansloze missie voor trainer Jan Bekkering en zijn formatie. Na 90 minuten verliet SJZ echter als overwinnaar het veld. Dit tot grote frustratie van UVS. De bewoners van de Sleutelstad dachten vooraf dat Zoeterwoudse varkentje in recordtempo te kunnen wassen, het liep anders. De dag na de wedstrijd kopten de drie kranten die Leiden toen telde in chocoladeletters het grote nieuws. De Leidse Courant (‘SJZ wipt UVS voor de beker’), de Nieuwe Leidse Courant (‘Constructief SJZ vernederde UVS’) en het Leidsch Dagblad (‘SJZ overbrugt in Kikkerpolder drie klassen verschil: 1-2’) pakten groots uit. Na het nog eens aandachtig nalezen, en genieten, van de drie dagbladen van maandag 15 maart 1971, haalden de doelpuntenmakers Van Slingerland en Van der Zwan en trainer Jan Bekkering herinneringen op aan dat memorabele bekerduel tegen het ‘machtige’ UVS. “We keken op tegen UVS” Sjaak van Slingerland, destijds 24 jaar, hoeft niet lang in zijn geheugen te graven. “Vooraf keken we echt op tegen UVS. In mijn ogen bestond UVS uit heel goede voetballers en klinkende namen. Ik had veel respect voor UVS en eerlijk gezegd hoopte ik dat wij niet af zouden gaan in Leiden. Trainer Jan Bekkering had aangegeven dat we ons niet zouden terugtrekken voor ons eigen doel. We moesten proberen ons eigen spel te spelen en te genieten van de wedstrijd. UVS begon sterk, was beter en kwam door Leo Holl op 1-0. Nog in de eerste helft kwamen wij goed in ons spel en durfden we ook de aanval te zoeken. We kregen echt vertrouwen, zeker toen het halverwege nog 1-0 stond. Vrij snel na de pauze scoorde ik uit een pass van Jan Koek de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft voelden we dat een stunt in de lucht hing. Vlak voor het einde was Henk van der Zwan de Leidse defensie te slim af en passeerde doelman Wijnand Sloos: 1-2. We moesten toen nog zo’n 5 minuten stand houden. Dat lukte, het ongelooflijke was gebeurd.” De euforie na afloop kan Van Slingerand zich niet meer herinneren. ”Ik leefde waarschijnlijk in een roes.” Henk van der Zwan scoorde vlak voor het einde de 1-2. Hij was, als 20 jarige, de zeer ervaren verdedigers Aad Koren en Bart Lardé te slim af en klopte doelman Wijnand Sloos. Van der Zwan vijftig jaar later. “Ik maakte het winnende doelpunt, maar de zege was het resultaat van een keihard werkend team. Uiteraard wisten we dat UVS een goed elftal had. We zaten er boven op en gingen voor niemand op zij. We knokten tot we er bij neervielen. UVS dacht vooraf dat ze die boertjes uit Zoeterwoude wel even zouden oprollen. Op zoveel tegenstand hadden ze niet gerekend. Ik was vrij snel en door mijn lengte kon ik aardig koppen. Regelmatig kwam ik boven iedereen uit. En vergeet vooral niet dat onze keeper Jan Fengler een wereldpartij speelde.” Na twee seizoenen SJZ vertrok Van der Zwan naar Rijnsburgse Boys waar hij op het hoogste amateurniveau speelde en jaarlijks de doelpuntenmachine op volle toeren liet draaien. Slimme tactiek Trainer Jan Bekkering, nu 91 jaar en nog glashelder van geest, geniet decennia later nog volop als hij terugdenkt aan die bekerwedstrijd. “Na afloop kreeg ik van UVS-ers de complimenten dat onze tactiek goed had gewerkt. We lieten de rappe buitenspelers van UVS opkomen en als het even kon, kwamen we er snel uit. Daarmee hebben we UVS verrast. SJZ had best aardige spelers en juist tegen UVS speelden we als team een heel sterke wedstrijd met een overwinning als verdiende beloning. Ja, ik denk met heel veel plezier terug aan mijn tijd bij SJZ. Een hechte dorpsclub waar ik me prima thuis voelde. Leuk dat de club na vijftig jaar nog aan mij denkt.” Opstelling UVS Wijnand Sloos, Thijs Balkhoven, Bart Lardé, Aad Koren, Ruud de Groot, Arie Lagendijk, Sjoerd Teske, Jan Leget, Jan Verver, Leo Holl en Cor van Steijn. Opstelling SJZ Jan Fengler, Theo Schuur, Guus van der Geest, Jaap Olsthoorn, Leo van der Ham, Jan Koek, Theo van Klink, Loek Helder, Peter Beereboom, Henk van der Zwan en Sjaak van Slingerland.

302x gelezen

SJZ en corona, veldindeling trainingen per 8 maart

11 maart 14:00  KNVB: Maandagavond zijn tijdens de persconferentie weinig nieuwe maatregelen dan wel versoepelingen bekend gemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de competitie voor Zaalvoetbal A-categorie helaas niet meer mogelijk is. Zij stromen door naar de KNVB Regiocup. We hopen uiteraard dat de KNVB Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start. Resterende competities Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup. De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal op hoofdlijnen het volgende: meer »

476x gelezen

"Heel SJZ bakt" een groot succes!

2 maart 21:00  De jury, bestaande uit jeugdvoorzitter Marcus vd. Maat en de jeugdspelers Fleur Vreeburg en Duuk Vroege, heeft de keuze gemaakt: Iris en Femke Ammerlaan mogen zich een jaar lang 'beste SJZ-taartenbakker van Zoeterwoude' noemen. Kaylee Roep had ook een mooie taart en is tweede geworden. meer »

511x gelezen

XXL Swingo en SJZ pub quiz (18+)

2 maart 9:00  De SJZ-selectie heeft een super leuk idee om op een sportieve en gezellige manier SJZ een steuntje in de rug te geven!meer »

1528x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!