WINST IN EERSTE OEFENWEDSTRIJD - DAT DE BAL WEER ROLT IS HET BELANGRIJKSTE NIEUWS

22 augustus 2021 14:30


Het was nog wat onwennig. Na 10 oktober 2020 (Meerburg – SJZ 2-4, dat weet vast iedereen nog…….) was het het eerste optreden van de groen-witte hoofdmacht tegen een andere club.

Moerkapellen, de club uit het gelijknamige dorp, was op bezoek op Haasbroek. Net als SJZ is Moerkapelle een vierdeklasser die in de zaterdagcompetitie speelt.

Het belangrijkste aspect van de oefenpot was dat de spelers eindelijk weer eens de wei in mochten. Dat beaamde trainer Arie van Duijn na afloop dan ook. “Dat vond ik inderdaad het belangrijkste, eindelijk weer een wedstrijd spelen. Je zag bij beide teams dat het wennen was, er waren onnodig veel slordigheden. Eenvoudige handelingen zoals het spelen van de bal van A naar B ging lang niet altijd goed. Vandaag hebben alle 17 spelers minimaal 45 minuten gevoetbald. Dat zal de komende oefenwedstrijden niet anders zijn. Iedereen moet speelminuten maken. En we moeten waken voor spierblessures. Want dat soort blessures ligt op de loer. We moeten de spelers zo vroeg in de voorbereiding niet te zwaar belasten. Ik zag dat iedereen er weer zin in had. Er was zelfs aardig wat publiek, dus ook de toeschouwers komen weer graag naar sportpark Haasbroek. Dat is een goed teken.”

SJZ won de oefenwedstrijd met 3-1. Daan van Rijn, vorig seizoen nog junior, opende score met een mooie treffer uit een vrije trap. Corné Berg (weer terug na lang blessureleed) schroefde het verschil op tot twee. In de eerste minuut na de rust kwam Moerkapelle dichterbij. Het slotakkoord was voor Mitchell Hensing: 3-1. Aangetekend moet worden dat SJZ-doelman Gijs Brinks enkele knappe reddingen heeft verricht.
Het oefenduel van SJZ 2 (Moerkapelle 2) ging niet door. Beide teams konden geen volwaardige formatie op de been brengen. Vakantieperikelen was de belangrijkste oorzaak van het verscheuren van het affiche.

Oefenwedstrijden selectieteams (let op: gewijzigd t.o.v. eerdere berichtgeving)

Zaterdag 21 augustus
SJZ 2 – Moerkapelle 2 afgelast; SJZ 1 – Moerkapelle 1 3-1

Dinsdag 24 augustus
20.00 uur, hoofdveld, SJZ 1 – Sporting Leiden 1

Donderdag 26 augustus
20.00 uur SJZ 2 – Meerburg 2 (met aan het roer trainer Andres - voetbalnaam Abe - van der Hoeven. Hij is oud-speler én trainer van SJZ !!!).

Zaterdag 28 augustus
11.00 uur, SJZ 2 – DoCoS 2
14.00 uur, SJZ 1 – DoCoS 1

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!