René de Haas trainer SJZ 2

5 augustus 2021 19:00


René de Haas is met ingang van het seizoen 2021-2022 trainer van het tweede elftal van SJZ. De Haas is geen onbekende binnen de club. Hij was eerder trainer van het hoogste juniorenteam en vervolgens van het tweede elftal.

Met de komst van Zoeterwoudenaar De Haas zet SJZ een flinke stap voorwaarts. Want het is komend seizoen voor het eerst, nadat de club de overstap maakte van de zondag- naar de zaterdagcompetitie, dat er weer een tweede selectieteam is. En nu dus een tweede trainer.

KERNPUNTEN
Er wacht De Haas een belangrijke taak. De doelstelling is duidelijk en bevat drie kernpunten. De Haas: “Ten eerste moeten de spelers vooral spelplezier hebben. Ten tweede gaan we er alles aan doen goed te presteren en tot slot willen we het gat tussen het eerste en tweede elftal verkleinen. Ik heb er ontzettend veel zin in om daarin mijn steentje bij te dragen. Ik vind ook de gezelligheid binnen de club belangrijk. Vanuit het recente verleden ken ik de cultuur van de club en daarom heb ik er alle vertrouwen in dat we er een mooi seizoen van gaan maken.”

De selectie van SJZ is niet al te breed, toch is ervoor gekozen om een tweede selectieteam te formeren. Zeker nu een aantal jeugdspelers de overstap maken is het van belang dat zij in een omgeving komen waarin vrijwel alles goed is geregeld.

GEMOTIVEERD
De 54-jarige René de Haas staat te popelen om te beginnen. ”Ik heb goede gesprekken gevoerd met leden van de Technische Commissie, hoofdtrainer Arie van Duijn en voorzitter Tom van der Meer. Ik ben erg gemotiveerd. Na een onderbreking van een paar jaar sta ik straks weer op het veld. Eigenlijk kwam SJZ precies op het juiste moment. Ik zie zo’n nieuwe uitdaging helemaal zitten en kijk uit naar het begeleiden en beter maken van de jeugdige selectiespelers. Die gasten moeten zich gaan thuis voelen bij de senioren.”

In het dagelijks leven is René de Haas commercieel manager bij Ronada met de hoofdvestiging in Alkmaar. Dat bedrijf houdt zich bezig met ongediertebestrijding en vogelweringtechnieken.

VOETBALBAGAGE
Als trainer van SJZ 2 neemt hij flink wat voetbalbagage mee. Hij begon zelf 45 jaar geleden als voetballertje bij het Haagse SV Duindorp. Daarna vervolgde hij zijn voetbalcarrière in alle hoogste jeugdteams van het Voorburgse Tonegido. Als senior voetbalde hij bij Tonegido, SV Voorburg, FC Slotervaart en RVC Rijswijk.

Na zijn actieve loopbaan was hij als trainer actief bij onder andere Tonegido, Forum Sport, Wilhelmus (alle drie Voorburg) en DSO in Zoetermeer.
Bij SJZ trainde hij in het recente verleden de hoogste jeugdselectie en het tweede elftal. Nu keert hij dus terug op Haasbroek.

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!