SJZ 5 zorgt bijna voor sensatie tegen eerste elftal -- Standaardteam voorkomt op het nippertje blamage

22 mei 2021 22:15


De voetballerij is soms onberekenbaar. Zo ook bij de tweede oefenwedstrijd van het eerste elftal van de Haasbroek-bewoners tegen SJZ 5.
U leest het goed. Het ‘eerste’ tegen het ‘vijfde’. Op papier appeltje-eitje in het voordeel van het ‘eerste’. Maar niets was zaterdagmiddag minder waar.

Halverwege was het 1-2 in het voordeel van het ‘vijfde’. Een blamage dreigde. In de laatste tien minuten liet de conditie van het vriendenteam het afweten en werd het uiteindelijk 5-2 voor de mannen van de gelegenheidscoaches Peter van der Maat en Guus van der Hoeven.

Dat Van der Maat en Van der Hoeven gelegenheidscoaches zijn, heeft te maken met het feit dat hoofdtrainer Arie van Duijn herstellende is van een hartinfarct. Het gaat gelukkig goed met de in Katwijk wonende oefenmeester.
De eerste helft was hij op Haasbroek aanwezig zonder zich met de selectie bezig te houden. Of zijn hart sneller ging kloppen van het spel van ‘zijn keurkorps’ is echter zeer de vraag.

KANTTEKENINGEN
Eerst nog even enkele kanttekeningen. SJZ 5 is een jong team met een flink aantal echt goede voetballers. Spelers die zelfs succesvol waren in het eerste elftal, maar er om uiteenlopende redenen (werk, niet enthousiast zijn om te trainen, gewoon voor de lol voetballen) er de voorkeur aan geven op een aanzienlijk lager niveau te willen voetballen.
Aan de ene kant jammer dat jonge spelers die hoger kunnen voetballen daarvan afzien, aan de andere kant is het wel goed dat ze de groen-witte kleuren van SJZ blijven verdedigen.
Bij SJZ 1 ontbraken diverse spelers. Enerzijds wegens blessures, anderzijds omdat niet iedereen qua leeftijd mocht aantreden.

GEMOTIVEERD SJZ 5
Onder leiding van arbiter Hans van den Berg (Leen-zoon, Len is Lid van Verdienste van SJZ) werd het een wedstrijd met een gemotiveerd vijfde elftal op de kunstgrasmat. De spelers kennen elkaar door en door en vooral het 5e wilde wel een visitekaartje afgeven.

Toch opende SJZ 1 de score door Brian Loos. Nog voor de rust zorgden Gino Berendse (na een goede counter) en Niels van der Velde (vanaf 11 meter nadat Bas Plooij op zeer ongelukkige wijze de bal tegen zijn arm kreeg) voor de verrassende 1-2 score in het voordeel van SJZ 5.

Na de doelwisseling duurde het geruime tijd voordat het 2-2 werd. Nog steeds leek SJZ 5 voor een flinke stunt te zorgen.
De wedstrijd duurde voor hen echter een minuut of tien te lang. Met drie goals in korte tijd stelde SJZ 1 orde op zaken.

Na afloop had coach Van der Hoeven wel een verklaring voor de 80 minuten dat zijn team onder de maat speelde. “Het grootste probleem was dat wij zeer onzorgvuldig speelden. Het was van onze kant allemaal veel te traag. Onderschatting wil ik het niet eens noemen omdat we wisten dat bij de tegenstander enkele goede spelers in het veld stonden. En dat die gasten extra gebrand waren op een goed resultaat, was uiteraard begrijpelijk. De betere conditie gaf in de slotfase de doorslag.”

Na afloop waren de spelers van SJZ 1 toch wel opgelucht. Al was het maar omdat zij anders nog weken zouden moeten horen dat zij averij hadden opgelopen...……….

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!